maandag, februari 22

Niet stoppen bij het kruis

Het geschiedde, toen de dagen van Zijn opneming vervuld werden, dat Hij Zijn aangezicht naar Jeruzalem keerde om daarheen te reizen. Lukas 9: 51

Valt het jou ook op dat er staat dat 'de dagen van Zijn opneming' vervuld werden? Niet de dag van Zijn kruisiging.


DE MESSIAS

Joseph Shulam zegt in zijn boek dat Jezus' opneming (of hemelvaart) veel belangrijker is dan Zijn dood. Jezus' hemelvaart is namelijk één van de bewijzen dat Hij niet zomaar iemand was die Zich als de Messias voordeed, maar dat Hij de Messias wás en door God was gezonden. Laten we niet (enkel) stoppen bij het kruis, zegt Joseph.

 1. Jezus kwam door lijden tot heerlijkheid. 
 2. Dat laatste gebeurde tijdens Zijn opneming. 
 3. Daar ontving Hij het koningschap. 

Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde.

WELKOM

Als je ooit tot Hem gekomen bent, als zondaar, zal niemand je uit Zijn hand kunnen rukken. Hij triomfeert als Profeet, als Priester en Koning. Ben je nog nooit tot Hem gekomen? Je bent WELKOM.

God wil dat je op Zijn Zoon ziet en in Hem gelooft. Hij zal je niet wegsturen want Hij heeft ooit Zelf gezegd: En wie tot Mij komt zal Ik beslist niet uitwerpen. Buiten Hem staat je niets dan donkerheid en volstrekte eenzaamheid te wachten.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig die bloemen langs de weg. je hebt ook een mooie blog geschreven. Zo mogen we keer op keer bij Hem (terug) komen toch? Wat je ook gedaan of gezegd hebt..?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stukje en een prachtige foto. Ja en zelfs na de hemelvaart stop het niet. Christus zal ook nog weer terugkomen. Als Koning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei wat gaaf dat het et zo staat. Het stopt niet bij de kruisiging! Opgestaan tot een nieuw leven! Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei wat gaaf dat het et zo staat. Het stopt niet bij de kruisiging! Opgestaan tot een nieuw leven! Dank!

  BeantwoordenVerwijderen