vrijdag, maart 6

Vervloeking mislukt

Bileam werd naar de velden van Moab geroepen om het volk Israël te vervloeken. Het aparte is dat hij dit verzoek met de God van Israël wil bespreken. De heidense profeet krijgt toestemming om te gaan op één voorwaarde: hij mag alleen dat zeggen, wat God tot hem spreken zal. Het lukt hem niet om het Joodse volk te vervloeken.

Want er bestaat geen bezwering tegen Jacob; of waarzeggerij tegen Israël. Numeri 23:23

BANG?

Ben je bang voor toverij en waarzeggerij? Terecht. Magie is venijnig en verwoestend. Is er bescherming tegen? Ja, gelukkig wel. Geloof in de Heere Jezus Christus en belijdt Hem als jouw Meester. Als je onder Gods zegende handen valt; kan niemand je met succes vervloeken. Roep Jezus' naam aan. Schuil achter Zijn bloed. Tegenover Jezus heeft de satan geen macht. (Colossenzen 2:15)

 • hun toverij zal zonder uitwerking zijn 
 • hun waarzeggerij zal hen teleurstellen 
 • de vervloeking zal op hun eigen hoofd terugkeren 

Wie in de schuilplaats van de Almachtige is gezeten zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Geen onheil zal je overkomen, geen plaag zal je tent naderen.

3 opmerkingen:

 1. Is dat niet geweldig?
  God draait de vervloeking om in een zegening !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Ariëlla, I appreciate your encouraging blog. You remind us that we are safe with God. Thank you. John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas heb ik ervaring met deze verkeerde kant gehad in het verleden maar ben ik tot geloof gekomen en idd wat een zegeningen ontvangen wij van Hem! Elke dag weer!

  BeantwoordenVerwijderen