8 feb. 2020

REINIGING DOOR JEZUS (3)

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)EEN LEVENDE DOOD
De eerste hoofdstukken van Genesis vertellen ons dat we zijn geschapen om als aanbidders te leven in Gods aanwezigheid. Adams dienst in de hof, een plaats waar God met hen wandelde en met hen sprak, werd het sjabloon voor de priesterlijke dienst in de tabernakel.

Zonde resulteerde echter in verontreiniging. Adam werd verbannen om buiten de tuin te leven. Hij moest weg uit Gods speciale aanwezigheid en zo werd het leven een levende dood!


GOD KIEST ZIJN ISRAEL
Gods keuze voor Israël was bedoeld om deze scheiding te op te heffen. Dat is de reden waarom God Mozes de opdracht gaf om een ​​tabernakel te bouwen waar Hij opnieuw met zijn volk zou wandelen te midden van de cherubijnen. Gods heilige aanwezigheid in de tabernakel vereiste dan wel dat Israël een heilig en rein volk was, een koninkrijk van priesters. Daarom koos God priesters om de zuiverheid van de tabernakel te bewaken door het onreine zo ver mogelijk weg te houden van de tabernakel (Levitucus 15:31). 

De hoofdstukken 11 tot 15 van Leviticus staan ​​bekend als de Wetten van Zuiverheid, speciale instructies voor de priesters om onderscheid te maken tussen het reine en het onreine (Leviticus 10:10). Na een zorgvuldige lezing van deze hoofdstukken kunnen we eerlijk zeggen dat Leviticus 11 - 15 een van de smerigste plekken in de hele Bijbel is. Het woord "onrein" verschijnt 64 keer. Het woord "melaatsheid" verschijnt 29 keer."UIT" OF "BUITEN"
Wie ook onrein is, hij of zij moet worden uitgesloten van de gemeenschap van aanbidders, weg uit Gods aanwezigheid. Zo vinden we de herhaling van de woorden "uit" of "buiten" steeds opnieuw (Lev 13:46; 14: 3, 8, 40-41, 45, 53).

De kleren van de melaatse bij wie de ziekte is vastgesteld, moeten ingescheurd worden, zijn hoofdhaar moet hij los laten hangen, hij moet zijn baard en snor bedekken en hij moet roepen: Onrein, onrein! Alle dagen dat hij de ziekte heeft, zal hij onrein zijn. Onrein is hij, hij moet afgezonderd wonen. Buiten het kamp moet zijn woongebied zijn. (Lev 13:45-46).

ADAM EN EVA ONREIN
Leviticus 10: 6 en Ezechiël 24: 15-18 impliceren dat dit (cursief hierboven) de traditie was om te rouwen over de doden. Onrein zijn omvatte een leven buiten de God aanbiddende gemeenschap, ver weg van Gods aanwezigheid. In dit licht kunnen we echt zeggen dat Adam en Eva op de dag dat ze uit de Paradijs (de tuin-tempel) werden verbannen stierven. Ze waren onrein en werden uitgesloten van Gods heerlijke aanwezigheid! 

ALLEMAAL ONREIN
De Bijbel verklaart niet alleen Adam en Evan onrein. De Bijbel leert dat we allemaal onrein zijn!

Echter, wij zijn allen als een onreine, al onze rechtvaardige daden zijn als een bezoedeld kleed wij allen vallen af als een blad en onze misdaden voeren ons weg als de wind.” (Jes 64:6).

https://www.oneforisrael.org/bible-based-teaching-from-israel/video/weekly-torah-portion/is-life-without-god-a-living-hell/

VERBANNEN
Vanwege onze zonde zijn we allemaal geestelijke melaats. We lezen in Openbaring 21: 22-27 dat onreine mensen gedoemd zijn tot de eeuwige dood buiten het nieuwe Jeruzalem. Wij verdienen het allemaal om verbannen te worden naar de Eeuwige Spirituele Leprakolonie genaamd hel!


HOOP DOOR YESHUA
Is er nog hoop? Ja, God zij geprezen! Paulus schrijft in 2 Korinthiërs 5:21:

Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.
DOOR GELOOF IN HEM 
Halleluja! Yeshua is nog steeds bereid om het onreine schoon te maken. Hij raakt nog steeds melaatsen aan. Door geloof in Yeshua, besprenkelt God ons met schoon water en reinigt ons van al onze onreinheid.

En zoals Hij beloofde door de profeten Ezechiël en Zacharia, zal hij in de toekomst ook hetzelfde doen voor Israël (Ezechiël 36:25), wanneer zij Hem zullen zien die zij hebben doorstoken (Zach 12:10)!

 • Bid dat meer en meer mensen van over de hele wereld, zowel uit Israël als de naties, hun eigen spirituele melaatsheid zullen (h)erkennen - of zonde, zoals het gewoonlijk wordt genoemd - en genezing zoeken bij de Grote Arts: Yeshua.
 • Bid om ootmoed en berouw in de kerken. Dat we als christenen de plaats van Israël zullen erkennen en Israël willen zegenen.


=======================================================

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

7 opmerkingen:

 1. Amen. Praise God for Yeshua!! Before I was saved I didn't even know I was a "sinner". Its amazing how we can go through life not knowing how "unclean" we are. Thank you for a good prayer to pray, that more and "more people will recognize their spiritual leprosy and seek their great healer Yeshua!!!" I am grateful that someone I don't even know who, must have prayed that for me!! Praise God! May many come to Him!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Praise God that we are washed clean in His blood! When God looks at one who is born again, He sees only the perfect righteousness of His Son, which is credited to our account. Thanks for the great post and God bless.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We zijn allen onrein, alleen Jezus bloed kan ons reinigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Aritha, beautiful post on hope in the Lord, hope outside of ourselves. Without Jesus we are nothing.
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aritha - such a powerful post...isn't it truly wonderful that when God sees those who believe in Jesus...he doesn't see our uncleanness...He sees the redeeming blood of His Son who cleanses us. Thanks for sharing your teaching. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I am so grateful that our LORD promises not only to forgive us our sins, but also to cleanse us from all unrighteousness! Glad to read your blog post today my friend.
  Blessings & Love~ Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 1 Corinthians 6:11: "And these things were some of you; but ye have been washed, but ye have been sanctified, but ye have been justified in the name of the Lord Jesus, and by the Spirit of our God".

  BeantwoordenVerwijderen