27 jan. 2020

DEZE LIEFDE VERDIENT AANBIDDING

Uit mijn dagboek:

Als je heel veel moeilijke dingen op je bordje hebt liggen, kan het zomaar zijn dat je vatbaar wordt voor de influisteringen van de duivel. Soms heb je dat niet eens door. Hij probeert steeds maar weer je geloof in het woord van God te laten wankelen en dat kan heel subtiel beginnen.

Woestijn
Op een moeizame zondagmorgen, die niet prettig begon werd er bij ons in de kerk gepreekt over de verzoeking van Jezus, in de woestijn.

Als U Gods Zoon bent, zeg dan dat deze stenen broden worden.

Later las ik er een uitleg over van Matthew Henry:

De duivel voert zijn plannen plannen uit door de mensen harde gedachten over God in te blazen, alsof Hij ontrouw en onvriendelijk is. Uitwendige beproevingen zijn de grootste argumenten die satan gebruikt om Gods kinderen aan hun kindschap te doen twijfelen. Hij laat het voorkomen alsof beproevingen onbestaanbaar zijn met Gods vaderlijke liefde. 

Deze liefde verdient aanbidding
De Joodse Isaak da Costa schreef: er ook over en zei: "Tot drie keer toe heeft satan geprobeerd Christus te verzoeken in de woestijn. Hij voelde de verzoeking van satan voor honderd procent, maar zag tegelijk ook met volkomen bewustheid dat het een verzoeking was. Hij kon de verzoeking dragen en weer van Zich afschudden, net zoals Hij de zonde van de wereld op het kruis kon dragen en Zich er in het graf van kon ontdoen."

Deze liefde van Christus verdient onze aanbidding. Hij wilde dit ondergaan, om ons te kunnen verlossen. 

Goede reminder
De preek van een een paar weken terug was een goede reminder en kwam precies op tijd. Ik legde mijn omstandigheden stuk voor stuk terug in Zijn handen en richtte mijn oog opnieuw op mijn grote Leidsman en de Voleinder van het geloof.

O Jezus, 
wat een troost 
dat U onze zaak bepleit hebt
 tegen onze onzichtbare vijanden; 
hun hinderlagen verhinderd 
en hun aanslagen verijdeld.
 Stof tot blijdschap, dankbaarheid, 
hoop en vertrouwen. 

6 opmerkingen:

 1. Oswald Chambers said that, "The origin of all sin is found in the mistrust of God's character."

  Also....The first lie that satan told Eve in the garden and the last lie he will try to convince us of before we leave this earth is that God is not good, He is not for us, He is actually in many cases against us. This is an extremely important battle. As theologian A.W. Tozer once said…

  What comes into our minds when we think about God is the most important thing about us. A.W. Tozer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. So powerful. I could not have said it better myself. Tozer was right!

   Verwijderen
 2. Mooi ge zegt, inderdaad Zijn liefde verdiend aanbidding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The dear Lord himself warned us that the devil wants to steal - kill - destroy us. What better way can he do it by making us feel we are unloved. Thanks for sharing. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes, I agree that too much "business" (as you wrote, having too much difficult things on the plate) is from the enemy. Our societies now are so geared to being "busy" and there is no time for family, worship, and things of God. May our communities and cities and nations be set free from those difficult agenda and turn to being communities and people who love worship and give our God the love worship He is worthy of!! And that He created us for!! Much love!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een troostvol gedicht van Spurgeon!

  BeantwoordenVerwijderen