17 dec. 2019

STRALEN VAN GODS VADERLIEFDE

Zonneharpen in het bos? Ik hou ervan! Ze zijn majestueus. Ik weet nog dat toen ik ze voor het eerst zag ik helemaal verwonderd was. Ik dacht dat ze gefotoshopt werden op foto's. Nu weet ik beter.

šŸ“ø Zo fotografeer je zonneharpen


Gouden momentjes
Op koude ochtenden heb je er de meeste kans op en dan neem ik mijn fotocamera mee zodat ik al die gouden momentjes later kan delen met mijn man. En ik zet er ook een paar op mijn andere blogs.


Tijdens mijn wandelingen door het bos ben ik het vooral bezig met het wandelen zelf. Ik moet opletten waar ik loop. Soms is het nat en glad. Ondanks dat zijn er vaak kleine dingen die me aan God doen denken. Zoals die zonneharpen bijvoorbeeld.

Citaat C.S. Lewis

Any patch of sunlight in a wood will show you something about the sun which you could never get from reading books on astronomy. These pure and spontaneous pleasures are ‘patches of Godlight’ in the woods of our experience.


Soms vallen dingen samen. Ik ben opnieuw begonnen in een boek van John Owen en vorige week las ik een paar zinnen over de liefde van God de Vader. Het paste zo perfect bij de zonneharpen die ik de laatste tijd gezien heb. 

Citaat John Owen

Zoals wij door Christus tot de liefde van de Vader komen, zo komt de liefde van de Vader door Christus tot ons. Het licht van de zon bereikt ons door haar stralen. De stralen maken dat wij de zon zien en met de stralen raakt de zon ons aan. Jezus Christus is de straal van Gods Vaderliefde; door Hem reikt de liefde van de Vader naar omlaag en raakt zij ons aan.


Als ik op een dag weer van die mooie zonnestralen zie... zal ik denken aan Jezus Christus, de straal van Gods Vaderliefde. 
Hierin is de liefde van God aan ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem. Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden (1 Johannes 4:9,10).

13 opmerkingen:

 1. Aritha - beautiful photos and such a loving post. Wishing you dear friend a blessed Christmas season. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel Wendy. Jij weet als geen ander hoe mooi het kan zijn in het bos.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie naam: Zonneharpen! Nooit eerder gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Breathtaking photos Aritha and beautiful reflections about Jesus Christ!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooo mooi! "Patches of Godlight"! Jezus, de straal van Gods Vaderliefde! Thank you, Aritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I've never heard them called Solar Harps. What a fitting name! Thanks for sharing this beautiful aspect of God.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's en een mooie boodschap. Bovendien nog tips over zonneharpen. Ik kende dat woord ook niet. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt genieten deze blog. Van de foto's enerzijds en dan de mooie tekst anderzijds. Wat een hoopgevende Liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had nog nooit van zonneharpen gehoord, maar herken het verschijnsel wel. wat bijzonder om dit is het echt te zien.
  Je herinnerd me eraan dat ik weer meer zou moeten gaan wandelen, daar is helemaal de klad in gekomen, een voornemen voor volgend jaar, dan komt daar ook weer ruimte voor in m'n agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw dank je wel voor deze prachtige blog, zowel de foto's als de tekst. Jezus als zonnestralen van Vader liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat prachtig die zonneharpen, ik kende het woord ook niet hoor.
  Zo alleen in het bos, dan voel je je dicht bij God.

  BeantwoordenVerwijderen