29 aug. 2019

WOORDEN AAN DE WAND (2)

Ik vind het leuk om nog meer woorden aan de wand te delen. Op het prikbord in mijn slaapkamer hangt een klein papiertje met dit citaat erop:

Ik kom telkens weer mensen tegen die zo bezig zijn met de eindtijd, met Israël, met de Heilige Geest, met de doop, de sabbat, de opname, met tekenen en wonderen en vul verder maar in, dat ze het zicht op de Heere Jezus kwijt dreigen te raken of al zijn kwijtgeraakt. Zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is. Vul je gedachten met Hem, verheug je in Hem. Lees Zijn Woord, bid zonder ophouden.


Ik haalde dit stukje van de blog van Wendy. Ze schreef erboven: Zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is.


SCHADUWKANT HYPERFOCUS

Ik onderzoek graag dingen. Dat komt goed uit als ik een boek schrijf of blog maar er zit ook een schaduwkant aan. Door mijn hyperfocus ben ik  soms (dagenlang) zo intens bezig met mijn onderwerpen dat ik het zicht op de Heere Jezus kwijtraak. Bezig met Israël, met de Heilige Geest, met de doop, de sabbat ... en in mijn geval: onderzoek naar relatie autisme en angststoornis, rouwgebruiken vroege middeleeuwen tot nu, genealogie en alle andere dingen die ik uitpluis als voorbereiding op eventueel boek.

HARDOP LEZEN

Deze woorden aan de wand vormen een geweldige reminder. Ik lees het citaat regelmatig hardop voor aan mezelf:
Zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is. Vul je gedachten met Hem, verheug je in Hem. Lees Zijn Woord, bid zonder ophouden.


GEEST VAN DE HEILIGMAKING

Ik ga nog regelmatig de fout in met mijn focus maar daartegenover staat de troost dat Heilige Geest in mij woont (als de Geest van de heiligmaking). Hij schudt me wakker. Hij strijdt in me, maakt me bewust van de hiaten in mijn levenswandel. En stimuleert een voortdurende metamorfose.

Is Hij het niet die ons helpt het oog op Jezus gericht te houden? (Hebreeën 12:2) Prijs Hem om Wie Hij is en om wat Hij doet.

Nog een keer: Vul je gedachten met Hem, verheug je in Hem. Lees Zijn Woord, bid zonder ophouden.

3 opmerkingen:

 1. Ja zo herkenbaar, in een Bijbelstudie rondom openbaringen werd dit voor mij zo duidelijk. Ik was zo bezig met wat komen zou op aarde, dat ik vergat om omhoog te kijken naar Hem! Daarom werd ik er naar van. Met Hem hoef ik mij niet naar te voelen.

  Wat goed dat je dit deelt. Het is weer een belangrijke reminder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je dit stukje van mijn blog aanhaalt. Heel herkenbaar inderdaad hoor, hier hebben we allemaal wel eens last van denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, gelukkig kent Hij ons. En trekt onze aandacht.

  BeantwoordenVerwijderen