17 aug. 2019

BIJBELLEZEN IN DE ZOMER

Ik nam geen vakantie van Bijbellezen, dacht ik. Maar een paar weken terug ontdekte ik op een avond dat ik mijn Bijbel hardnekkig negeerde. Van biddend Bijbellezen kwam niets terecht. 

Ik miste God.


Ik begon opnieuw met het bestuderen van de Bijbel en koos voor het Evangelie van Johannes. Hoe verrassend was het! Er ging een deur open en Zijn licht viel mijn leven binnen. Ik ontdekte verbanden in de Bijbel die me niet eerder opgevallen waren. Het oude werd nieuw.

Hem vinden in het Woord
Opnieuw dichtbij Hem zijn. Jezus, ik heb U nodig! De Messiasbelijdende Jood Tabaksblatt zei over zijn ontdekking van Messias Jezus: 'Ik heb Hem op bijna elke bladzijde gevonden. Was Hij niet degene naar wie de rechtvaardigen zo fel verlangen? Ik heb Hem gevonden, wien mijn ziel liefheeft'. Dàt! Hem vinden in het Woord. 

In je Bijbel lezen? 
Bekijk mijn Bijbelleestips of klik door naar onderstaand filmpje van Anna - Louise


Wat leerde jij?
Gebruikte jij deze zomer om God te kennen en meer van Hem te houden. 
Wat leerde jij uit de Bijbel deze zomer?

Mijn fotoblog

10 opmerkingen:

 1. Ik heb het gevoel dat ik altijd leer, Aritha. Deze zomer meer over de liefde van God.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door het lezen van de Bijbel en allerlei boeken daarbij leer ik elke dag meer over en van God. Ik realiseerde mij wel afgelopen dagen dat het soms te weinig om de Here Jezus gaat (en meer over God de Vader) terwijl de Here Jezus het centrale punt in mijn leven zou moeten zijn. Ik probeer hier meer van bewust te zijn en Hem te danken voor wat Hij allemaal voor mij heeft gedaan en nog zal doen. Dankbaarheid is sowieso een thema waar ik bewuster mee bezig zou moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een pittige tijd hier, door de Bijbel, boeken en liederen die zomaar in me opkomen of die ik "ineens" tegen kom leer ik Hem Meer te vertrouwen, me vast te klampen aan Hem nu het zo moeilijk is. Hij zegt steeds weer : Kijk naar Mij, Mij alleen, Ik ben er, Ik weet alles, vertrouw Mij, niets loopt Mij uit de hand, weet dat Ik van je houd.
  Het is intensief maar ook heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijk gezegd lees ik nu, op de camping meer boeken óver God, dan in mijn Bijbel. Goeie blog voor mij dus..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik. Ik las wel theologie (hou ik van) maar veel minder in mijn Bijbel. Dit blogje was: preken tegen mezelf. :)

   Verwijderen
 5. Dear Aritha - I like to remind myself daily that God's word is a love letter to me and anyone who reads it. I need regular doses to keep me growing in Him :)! Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Aritha, I cannot take a holiday from the word. I don't want to. It means too much to me. I may fail often, but each day I start with the Lord and His word is better than without Him!
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar Aritha, ik heb veel boeken gelezen over geloof en God, maar niet zo veel uit de Bijbel zelf. En als ik dat dan wel weer doe gaat daar zoveel kracht van uit. Zo mooi om te merken hoe God door Zijn woord heen tot ons spreekt. Luisterend bidden en zo de Bijbel lezen is echt zo waardevol.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook in de vakantie is God bij je, waarom zou je dan het Bijbellezen overslaan?
  De Bijbel is het beste en mooiste Boek aller tijden.

  BeantwoordenVerwijderen