8 jun. 2019

WAT DOET DE HEILIGE GEEST?

Uit mijn dagboek

Vandaag las ik over de Heilige Geest en over het werk wat Hij doet.

Maar de Trooster, de Heilige Geest, Die de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u in alles onderwijzen en u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb. Johannes 14:26 


VOOR DE APOSTELEN

In de eerste plaats is vers 26 natuurlijk een belofte voor de apostelen. Jezus troostte hen in door kostbare beloftes aan hen te geven. Hij vertelde hen over de liefde van de Vader en over de heerlijkheid die Hij voor hen weggelegd heeft. De Heilige Geest zou al deze en ook de andere beloftes van Christus in hun gedachten terug brengen.

OOK VOOR MIJ

Maar vers 26 is ook een belofte voor mij. Dat kan ik niet klein krijgen. Dat de Heilige Geest, gestuurd door de Vader, in staat is om dwars door alles heen te breken (door welke donkere wolk dan ook). Hij brengt de beloften van Christus in mijn gedachten terug wanneer Hij maar wil. Om te troosten en vreugde in God te geven.

Als Hij ons de beloften van Christus tot onze vertroosting in herinnering brengt, zullen satan, noch mens, noch zonde, noch de wereld, noch de dood deze troost wegnemen. John Owen

DICHT BIJ GOD | HERINNEREN

Na het lezen dacht ik terug aan de lange maanden van rouw en ontdekte ik dat het waar is. God doet wat Hij belooft. Deze tekst lichtte op in mijn herinnering:

Mijn Vader, Die hen aan Mij gegeven heeft, is meer dan allen, en niemand kan hen uit de hand van Mijn Vader rukken. (Johannes 10:28-29)NIET WANHOPEN

Meer te weten over dit stukje werk van de Heilige Geest leert me dat ik niet hoeft te wanhopen! Want de Heilige Geest komt dwars door moeilijke omstandigheden heen. Juist dan is Hij er. Hij zal  in alles onderwijzen en in herinnering brengen alles wat Hij gezegd heeft.

In antwoord hierop overstelp ik Hem met mijn dankbaarheid.
Jij ook?

6 opmerkingen:

 1. yes, me too...

  Blessings, Aritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah Aritha - I am overwhelmed too. What power and comfort and peace He brings to our hearts when we become down-hearted. Thank you for sharing from your diary sweet friend. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij ook, Hij is zo bijzonder en goed, het maakt me zo dankbaar en blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja amen zo is Hij. Zo dankbaar wat Hij in mijn leven heeft gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Our best Friend in the scene, linking us to Christ above!

  BeantwoordenVerwijderen