17 jun. 2019

DEZE GOD IS ONZE GOD (2)

Als klein meisje maakte ik voor vaderdag iets moois. Ik weet niet meer precies wat. Maar zelfgemaakte cadeautjes waren waardevol bij ons thuis. De tekeningen werden zorgvuldig opgehangen en de knutselwerkjes goed bewaard. Later schaften mijn ouders zowel moeder - als vaderdag af.

VADERDAG 2019

Toch voelde vaderdag 2019 als mijn eerste vaderdag zonder vader. Ik miste hem extra. Hij is er niet meer. Ik kan niet meer naar hem toe. Nooit meer. Hij is al 96 dagen bij de HEER. Intens geluk voor hem. Maar voor ons een periode van rouw.Ik schreef wat dingen op, die me raakten.

Uit mijn dagboek

Een vader houdt van zijn kind, al kent het hem nog amper, al houdt het nog niet eens van hem. Zo is het ook met ons als gelovigen (1 Johannes 4:10). De liefde van de Vader gaat vooraf aan onze liefde tot de Vader. Het is een gevolg van Zijn liefde voor ons.

Ik heb een foto waarop mijn vader staat met mij in zijn armen. Die foto koester ik. Hij hield eerder van mij dan ik van hem. Hij liet een goed voorbeeld van liefde na. Maar sterker is de liefde van God, mijn hemelse Vader. 


De liefde van mijn Hemelse Vader is eeuwig. Hij heeft me liefgehad van voor de grondlegging van de wereld. Voordat er iets van me bestond, heeft Hij aan mij gedacht, me liefgehad en Zich over mij verheugd.

De liefde van mijn vader had een begin en er kwam een eind aan. Ik ervaar zijn liefde niet meer. Ik kan hem ook geen liefde meer geven. Dat doet zo'n pijn. Maar de liefde van mijn hemelse Vader is voor eeuwig. Als de zon, met altijd hetzelfde licht, ook al gaat ze af en toe schuil achter een wolk.

OPEN DEUR DOOR CHRISTUS

Door de kruisdood van Christus is er voor mij een open deur naar de Vader  toe. Ik kan bij Hem terecht met al mijn vreugde, frustraties, zonden en zorgen. Ook met mijn rouw. Mijn vader zou zeggen: "Deze God is onze God, eeuwiglijk en altoos. "

Ik vul hem aan door te zeggen:  "...en wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft." 


Iemand omschreef Gods liefde zo:

Gods liefde is als de hemel, die vol van regen, stromen van water doet neerdalen om de aarde vruchtbaar te maken. De liefde van de Vader is als een sprankelende bron, een klaterende fontein, die nooit opdroogt. De liefde van de Vader reinigt met kracht het voorwerp waarop Zijn liefde wordt uitgestort. 

TIP: He is better than our best dads
 • Hoe vierde jij vroeger Vaderdag?

11 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige beschrijving van Gods liefde, die heb ik even overgenomen om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A wonderful tribute. I miss mine too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat confronterend, maar als ik zo lees, ook zo leerzaam en verdiepend.

  Rouw heeft zoveel gezichten he.. en opeens kan er zo'n moment zijn dat er weer iets omhoog springt. Deze blog is vol liefde en hoop en tegelijk een voelbaar verdriet...

  Eens ben je weer bij beide Vaders! Tot op die dag....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love the picture of your Father and you! Great post! So thankful for the Father's love!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. My father has been gone just over 10 years. We had an 'on again-off again' relationship. But I keep a picture of him wearing his Marine Corps uniform (he served in World War 2 and the Korean War.) on my grandmother's cedar chest in my living room.Some days, I catch myself saying something he would say. I miss that he doesn't know that my son has a good job aiding veterans. I think he would like that. My only regret is that my dad chose not to know Jesus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah Aritha I hear your heart and so understand. You did a lovely job with this post bringing it all around to our Heavenly Father. Take care friend. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo is Hij zo onvoorwaardelijk zo vol gevende liefde zo vol genade. Zo is onze Vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We often sing:
  What a joy to call Thee Father,
  Blest indeed as with Thy Son,
  And to know Thy love in nearness,
  Fruit of triumphs He has won.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi beschreven Aritha! God is bij je met Zijn liefde ook in het gemis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik voel je gemis en herken het ook. Wat een mooie link leg je met de eeuwig aanwezige Vader. Dat Hij je mag troosten in je vetdriet. Stuur je een digitale knuffel en X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto van jou en je vader! Ik heb nooit speciaal iets met dagen als vaderdag. Vandaag zou mijn vader jarig geweest zijn, maar ik dacht er niet meer aan dan anders. Totdat ik vanavond aan het werk was en er een man een recept aan met geeft en hij van hetzelfde geboortejaar is als mijn vader. Ik heb 't recept klaargemaakt, maar door een collega laten afgeven aan die man...

  BeantwoordenVerwijderen