31 mei 2019

ZELFS HET ALLERKLEINSTE PLANTJE

Verrassing! In in de lente zag ik opeens zonnebloemplantjes omhoog komen op de plek waar de oude zonnebloemen stonden. Een heleboel. Zoveel dat de mooie blauwe regen van de buren in het gedrang kwam.

Voorzichtig haalde ik een stuk of tien plantjes weg uit de tuin en verdeelde ze over twee grote bloempotten. Spannend!

Zonnebloem van vorig jaar

Zouden ze het overleven?

Tot mijn teleurstelling hingen ze al gauw slap naar beneden. Zo bleef het een paar dagen. Ik gaf ze water en sleepte de potten naar de plekjes met de meeste zon. Op de duur gaf ik de moed op. Ze zagen er treurig uit. Die gingen het niet redden. Maar op een morgen zei mijn man: "Kijk, eentje staat rechtop. Heb geduld, de anderen komen vast ook." 

Uit mijn dagboek

Wow! Ze staan nu allemaal recht op hun steel: mijn zonnebloemplantjes. Ze deden er ruim een week over. Ik denk dat die regenbuien ook geholpen hebben. Zelfs het allerkleinste plantje staat fier rechtop in het warme zonlicht. Geweldig om te zien.

Les voor mezelf: licht en water zijn belangrijk. Voor mezelf als gelovige ook. Ik zit ik er af en toe zo doorheen. Dan geef ik de moed op en laat ik van narigheid bijna mijn plekje bij de Bron leeg. Nu niet meer. Want mijn God heeft zelfs oog voor het allerkleinste plantje.

Hup, blaas het stof van je Bijbel. Neem tijd om erin te lezen. Bij Hem is de bron van het leven; in Zijn licht zie wij het licht.
Ze staan weer overeind!

 • Maleachi 4:2 Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn.
 • Johannes 7: 37 En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus daar en riep: Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. 

And He raiseth up all those that be bowed down - The word here also is a participle: "he is lifting up;" that is, he is a lifter up. The reference is to those who are bent and bowed under the duties, the cares, the trials of life; who go bowed down under those burdens. God is able to strengthen them so that they can bear those burdens without being crushed under them.


Read: Remember Him

Hoe moedeloos je ook bent in jouw seizoen van tegenvallers en afbraak, denk aan Hem. De HEERE ondersteunt allen die vallen, Hij richt alle gebogenen op.

9 opmerkingen:

 1. Valt soms nu niet mee, maar Hij houd ons vast en richt ons weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks, dear Aritha! I needed that.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd Iemand die er is, hoe mooi is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I confess, I gave up on growing sunflowers on my balcony!! They are really hard to grow, thats awesome you had the patience and perseverence to see it to stand back up!! I think it was a need for more sun and would need exactly what you said, to be lifted up on some kind of stand to have the sun reach it. Thanks, a good lesson! Blessings and Love!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi voorbeeld uit de natuur. Een opbouwend blog Aritha. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bemoedigend Aritha, de zonnebloemen richten zich ook altijd naar het licht. Fijn dat het goed kwam!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Such a beautiful and encouraging post Aritha...wonderful example of how God's love is our light and rain and helps us grow in Him. Have a lovely day. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de blog en Bijbelteksten. Op het moment zit ik er doorheen en weet niet wat Goda bedoeling is met een situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geduld en het juiste tot je nemen... Het geeft leven. Wat een prachtige les deel je hiermee! Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen