4 mei 2019

HEB JE VIJANDEN LIEF

Door: ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)

Jezus begon een hele nieuwe "revolutie" genaamd: Hebt u vijanden lief. Hij daagt ons als Zijn volgelingen uit Hem daarin te volgen. 


U hebt gehoord dat er gezegd is: U moet uw naaste liefhebben en uw vijand moet u haten. Maar Ik zeg u: Heb uw vijanden lief; zegen hen die u vervloeken; doe goed aan hen die u haten; en bid voor hen die u beledigen en u vervolgen; zodat u kinderen zult zijn van uw Vader, Die in de hemelen is. want Hij laat Zijn zon opgaan over slechte en goede mensen, en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen. Want als u hen liefhebt die u liefhebben, wat voor loon hebt u dan? Doen ook de tollenaars niet hetzelfde? En als u alleen uw broeders groet, wat doet u meer dan anderen? Doen ook de tollenaars niet zo? Weest u dan volmaakt, zoals uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is (Mattheüs 5: 43-48)

De Wet van Mozes houden was al een hele uitdaging, maar "perfect" zijn? Kom op! Wees redelijk. En van onze vijanden houden? Dat meen je niet. Wie doet dat nou?

NIEUW VERBOND

Jezus introduceerde het Nieuwe Verbond, niet gebaseerd op goed gedrag, maar gebaseerd op het krachtige bloed van Zijn zelfopofferende liefde. Alleen God heeft de kracht om het onmogelijke te doen: te verzoenen, te redden en mensen te veranderen. Maar het verbazingwekkende is dat Jezus, Die door Zijn Geest in ons woont, ons echt de kracht kan geven om Hem hierin te volgen en het onmogelijke te doen. Om te houden van degenen die wij niet liefhebben. Om het onvergeeflijke te vergeven.


CHRISTENEN VERGEVEN WERELDWIJD

Dit feit wordt door Zijn volgelingen overal ter wereld bewezen.

We zijn gewond.We zijn ook boos, maar we zeggen ondanks alles tegen de zelfmoordterrorist, en tegen de groep die de zelfmoordterrorist stuurde: we hebben hem en jullie lief en we vergeven het jullie. (1)

Dit zijn de woorden van Reverend Roshan Mahesen uit Sri Lanka nadat 28 mensen uit zijn kerk werden vermoord en nog eens 70 gewond raakten door islamitische extremisten. Hij voegde eraan toe:

Jezus Christus aan het kruis zei: 'Vader, vergeef het hen, want zij weten niet wat zij doen. Wij, die de voetsporen van Jezus Christus volgen, zeggen ook dat de Heer deze mensen wil vergeven.

Het is alleen de ervaring van de onuitputtelijke liefde en vergeving van Jezus die ons vrij kan maken (van haat en wrok) om op deze manier te handelen. De reactie van de voorganger Roshan Mahesen is vergelijkbaar met woorden die we hebben gehoord van de nabestaanden van de 20 Egyptische christenen die door ISIS op het strand zijn geëxecuteerd. (2)

Zelfs kinderen in Irak die Jezus kennen en liefhebben, hebben voor liefde en vergeving gebeden voor hun vervolgers. (3) Dit is één van de echte kenmerken van een discipel van Jezus. Ze weten dat hun eigen zonden vergeven zijn en ze weten dat ze bestemd zijn voor een eeuwigheid met Jezus en hun verloren geliefden. Ze weten dat niemand hen uit Gods hand kan rukken ... maar dat hun vijanden wanhopig verloren zijn.RADICALE LIEFDE

Met het voortdurende geweld en gruweldaden overal om ons heen, kunnen we in de verleiding komen om de weg van onze Messias te vergeten. Hij was niet alleen een goed Voorbeeld – Hij offerde Zichzelf op, als de Messias, voor hen die Hem haatten. Hij was niet alleen liefdevol voor eigen kring - Zijn hart brak voor Zijn eigen folteraars en kwelgeesten. Zijn radicale liefde voor Zijn vijanden was iets dat Hij echt beoefende. Hij legde persoonlijk deze weg af, en liet ons daardoor niet alleen een volmaakt voorbeeld achter... Hij gaf ons ook Zijn eigen Geest - de Geest van Christus - om ons te helpen het onmogelijke te doen.

Toen Jezus ons zei onze vijanden lief te hebben, meende Hij het ernstig.

[1] ‘We love you and we forgive you:’ Sri Lanka pastor has powerful message for radical terrorists, Caleb Parke, April 30 2019
[2} Sat7 Network – relatives of slain Egyptian Christians forgive
premier.org.uk – TV anchor stunned after Egyptian Christian says she forgives her husband’s killers
[3] Sat7usa.org – Iraqi child forgives ISIS
---------------

ONE FOR ISRAEL (MESSIANIC JEWS IN ISRAEL)
Wij zijn een Israëlische bediening die is samengesteld uit Joodse en Arabische volgelingen van Yeshua (Jezus) die samen Israël tot zegen willen zijn door het evangelie online te delen, en de nieuwe generatie wedergeboren gelovigen les geeft op ons enige Hebreeuws sprekende Bible College in Israël. Ook helpen wij overlevenden van de holocaust door humanitaire hulp te verlenen.

ONE FOR ISRAEL (site)
FACEBOOK: ONE FOR ISRAEL
INSTAGRAM
TWITTER

6 opmerkingen:

 1. Praying for the people in Israel and their neighbors. Watching the report of 650 rockets fired into Israel neighborhoods this weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vreselijk dat Israel weer zo bestookt wordt met raketten. Als er dan doden en gewonden vallen is het moeilijk om te zeggen dat je je vijanden vergeeft. Jezus zei niet alleen heb je naaste lief, maar een stap verder heb je vijanden lief. Wat een voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aritha - such a blessed post friend. We in America that are Christians do pray for Israel. Your video of forgiveness found in this child speaks directly to my heart. Thank you for sharing. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Aritha, loving your enemies is the most difficult thing to do, and cannot be faked. I pray for the rebirth for Israel to understand that Jesus is her Messiah. That indeed will alone be the factor in bringing true peace to Israel because only then will they have the Truth fighting on their side. Right now most of them still reject a Him as their Messiah. The Jews that have come to accept Him have an incredible love and testimony to this world. I love watching YouTube testimonies of Jewish Christians.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben onder de indruk van de christenen die Jezus opdracht letterlijk toepassen want het vraagt alles van je. En toch geloof ik dat Liefde de enige taal is die het kwaad overwint. De niet gelovige Sting zong het zelfs 'if you treat your enemy like he treats you, you'll only proof him right.'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wanneer we (persoonlijk/gezamelijk/nationaal) worden aangevallen dan voel ik steeds meer dat er altijd een keuze is. Ga je mee in jezelf vernederen door het kwaad met kwaad te vergelden. Of volgen wij God, vernederen we ons zelf op die manier, waardoor Zijn liefde de wereld mag raken. Hij zal voor ons strijden. Maar.... geef ik, geven wij Hem die ruimte? Of hebben we het al met geweld zelf opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen