10 mei 2019

BRIL KAPOT

Eindelijk kan ik weer goed zien. Mijn bril was kapot. Opeens viel het pootje eraf. Supersterke secondelijm redde me van gezichtsverlies. Maar na een paar maanden ging mijn brillenpootje opnieuw losser en losser zitten.

Tijd voor de opticien! Mijn bril moest bij er een nachtje blijven daarom gebruikte ik mijn oude bril. Wat was dat lastig. Ik er zag er niet goed mee.


Vanmorgen mocht ik mijn bril weer ophalen. Ik sprong bijna een gat in de lucht. Toen ik de winkel verliet met mijn eigen bril op mijn neus, besefte ik pas hoe bijzonder dat eigenlijk is om een bril te hebben. Veel mensen kunnen de kosten van een bril en of nieuwe glazen niet betalen. 


Scherp zicht
Op de terugweg genoot ik van mijn omgeving. Scherp zicht, hoera! Ik maakte een gedachtesprong naar het wonder van "spiritueel" zicht. Dat je eerst niks in God ziet. Maar als God je hart nieuw maakt wel.

Ik was bijna puber af toen ik ging houden van Iemand waar ik niet van hield: van God. Mijn hart brak. Ik huilde om dingen die ik gedaan had, waarmee ik tegen Hem zondigde. Ik ging schoonheid zien in Jezus Christus en in Zijn offer voor de zonde. De Bijbel werd een licht voor mijn pad.

Studiebijbel
In mijn studiebijbel lees ik dit:

Als je Jezus het licht van de wereld niet recht in de ogen wilt zien, wordt je blindheid (aangeboren of aangeleerd) niet genezen. Dan raak je aan het donker gewend. Je blijft hardnekkig steken in je ingebeelde inzicht. En dit laatste beschouwt Jezus, die niemand in het duister wil laten tasten, als een onvergeeflijke fout. In het licht van Jezus zullen de blinden ziende worden en de zienden steeds meer verblind raken. 


  • Als mijn andere blogberichten over LICHT 

Ik ben het Licht
Jezus zegt: “Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft.” Of je nu brildragend bent of niet: het Licht van de wereld is voor iedereen beschikbaar (nu nog wel).

En dit naar aanleiding van mijn kapotte bril šŸ˜Ž

2 opmerkingen: