29 okt. 2018

Blijf vertrouwen! Zelfs in de nacht

Uit mijn dagboek:
5 maart 2015

De pijnlijke kramp in mijn borst en bovenrug nam toe en het lukte me niet om stil liggen. Ik draaide van mijn ene zij op de andere. Ik sloot mijn ogen en concentreerde me op mijn ademhaling. Vooral kalm blijven.


In de nacht lijkt alles veel erger dan overdag. Alsof je wegzakt in een bodemloze put vol modder. Maar een stukje uit mijn Bijbelse dagboek bewaarde me voor paniek. Ik had het die morgen gelezen. Toch troostte het me pas echt in de nacht!  

Psalm 16:4

Want U zult mijn ziel in de hel niet verlaten.

BIJBELS DAGBOEK

We kunnen heel diep wegzinken. Maar nooit dieper dan de HEER toelaat. We kunnen voor een tijdje in de kerker van de twijfel zijn, maar wij zullen daarin niet omkomen. De ster van hoop staat nog steeds aan de hemel, wanneer de nacht het donkerst is. De HEER zal ons niet vergeten en ons niet aan de vijand overleveren. Laten we rusten in die hoop. We hebben te doen met Iemand, wiens goedertierenheid duurt tot in eeuwigheid! We zullen weer opstaan uit duisternis en wanhoop (en pijn). 


Blijf op God vertrouwen! Zelfs in de nacht.

LEES OOK:

19 opmerkingen:

 1. "We can sink very deeply. But never deeper than the LORD allows"; and whatever the depths the Lord Jesus has been to deeper depths for us. Jonah 2:6: 'I went down to the bottoms of the mountains; The bars of the earth closed upon me for ever: But thou hast brought up my life from the pit, O Jehovah my God.'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb ik het door mijn slaapstoornis vaak moeilijk gehad in de nacht... Maar wat een troost kunnen dan bepaalde teksten geven. Deze is heel mooi. Dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het met de maan.
  Even door het gordijn naar buiten staren.
  Mijn vriend is er dan, troostvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amen! That star of hope is so beautiful.
  And He who puts it there so Merciful.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig en bemoedigend Aritha! Hij is er altijd en Hij hoort ook het gebed. Zelf slaap ik ook niet echt ontspannen en had gister tegen de heer gezegd, dat ik zo graag eens een keer echt lekker zou willen slapen. En..... vanmorgen was ik al om 6 uur wakker, zo wakker als wat en er kwamen meteen allemaal mensen in mijn gedachten voor wie ik ging bidden. Daarna ging ik uit bed, zo fris als een hoentje. God is zo'n verrassend God! Ik geloof dat Hij jou ook zulke momenten zal geven, precies als je het nodig hebt! Liefs hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, God is een verrassend God. Dank je wel voor je bemoedigende reactie.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Alsjeblieft! Altijd fijn om te wetend dat jij mijn blog leest. xxx

   Verwijderen
 7. I have experienced that awful feeling of falling into a black hole. I am so thankful that Jesus lifted me up. "In the multitude of my anxieties within me,
  Your comforts delight my soul." Psalm 94:19

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lijkt me dat frustrerend als je 's nachts last van kramp hebt (dat is trouwens nooit leuk natuurlijk...).
  En probeer je er dan maar eens niet op de te focussen...
  Mooi en bijzonder dat zo'n tekst je dan tot steun kan zijn in zo'n nacht <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is natuurlijk een dagboekstukje van 3 jaar terug. Maar het was goed om het terug te lezen en me er weer bewust van te worden dat God altijd bij ons is.

   Verwijderen
 9. Amen dankjewel zo is het. Niet de omstandigheden maar Gods onvoorwaardelijke liefde. Zijn kracht Zijn troost.

  BeantwoordenVerwijderen