24 sep. 2018

Gebruik een Handboek | Bijbelleestip (3)

Wil je graag een heel bijbelboek uitlezen maar kom je er niet doorheen? Lees voordat je aan een bijbelboek begint over het hoe en waarom van het bijbelboek. Wie is de schrijver, wat is het doel en de strekking, aan wie was het gericht? Dat helpt je om een Bijbelboek beter de begrijpen. Ik gebruik dit praktische boek: Korte inleiding tot de Bijbelboeken.

Ik kocht het samen met wat andere boeken bij de kringloop voor maar 2 euro. Het is ook online te koop (zie link hierboven).


Soms schrijf ik van tevoren kort even op wat ik belangrijk vind om te onthouden.

BIJBELLEESTIP: HANDBOEK BIJ BIJBELBOEKEN

Lees voordat je aan een bijbelboek begint over het hoe en waarom van het bijbelboek. Wie is de schrijver, wat is het doel en de strekking, aan wie was het gericht? Het helpt je om een Bijbelboek beter de begrijpen. Schaf een handboek aan.

Ik heb nog wel een paar andere handboeken in de kast staan maar deze is het mooist! De auteur Ernst Aebi schrijft: "Ik hoop dat het boek een nieuwe stimulans is tot vreugdevolle Bijbelstudie." Ik ervaar dat het een verschil maakt. Het geeft inderdaad een nieuwe stimulans en meer vreugde.

13 opmerkingen:

 1. Goede Tip, Aritha, dankjewel! Leuk dat jij ook boeken koopt bij de kringloop :), is van mij ook een hobby ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja Anja, ik heb al zoveel mooie boeken gevonden bij de kringloop!

   Verwijderen
  2. Fijn zo 'n goede kringloop is hier niet te vinden.

   Verwijderen
 2. Soms kijk ik ook op deze site, Engelatalig, maar het geeft een prachtige overview van het Bijbelboek dat je wilt gaan lezen:
  https://thebibleproject.com/all-videos/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi site. Dank je wel! Het is eenvoudig Engels.

   Verwijderen
 3. Heel goed om op deze manier de Bijbel te lezen, heb ik zelf ook ontdekt. Ik doe de ETS-Bijbelcursus. Vorig jaar mee gestart. Daar leer je hetzelfde wat jij schrijft. Aan wie is het geschreven, door wie, in welke periode enz. Super interessant. Je kunt ook de HSV Studiebijbel of NBG Studiebijbel kopen. Is wel wat prijziger dan de kringloop, maar staat wel heel veel informatie in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ben 'anoniem' zie ik nu.

   Verwijderen
  2. Dank je wel Heleen! Ik heb de HSV studiebijbel twee jaar geleden voor mijn verjaardag gekregen! Ik ga nog een keertje over die Bijbel schrijven Je brengt me op een idee!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We have a commentary on the Bible that does that. Very good tool.

   Verwijderen
  2. Avis, thank you so much. I have also a commentary on the Bible (Matthew Henry) and I love it!

   Verwijderen