20 sep. 2018

DENK GROOT!

Nadat ik mijn zoon uitgezwaaid had, ging ik terug mijn bed in. Ik had slecht geslapen door schouderpijn en piekergedachten. Daarom besloot ik de dag op mijn gemakje te beginnen met een goed boek en een grote mok koffie.

KOFFIE EN BOEK

Ik dronk mijn cappuccino en ik las een paar bladzijden van mijn boek. Het leek of de schrijver me kende en wist hoe ik in elkaar stak:

Waarom maakt je je zorgen over de dag van morgen? Bezorgdheid is een kwelling, die duizenden martelt. Bezorgdheid is niets anders dan niet bij de dag van vandaag, maar bij de dag van morgen te leven. Jezus zet ons in het nu. Hij leert ons zeggen: Geef ons heden. Wees nu met mij. U die nu bij mij bent, U bent morgen immers Dezelfde. Dezelfde in liefde, dezelfde in zorg, dezelfde in trouw. 


Ik besloot het stukje tekst over te schrijven in mij dagboek, zodat ik het nog eens kon lezen maar voordat ik mijn pen kon pakken kwam mijn dagtekst binnen via mijn telefoon. Ik keek op het schermpje. Tot mijn verbazing paste het naadloos aan bij het stukje dat ik net gelezen had! 

Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad. (Mattheus 6:34)

šŸ‘‰ De Heilige Geest doet dat zo graag: je aandacht richten op de liefde en trouw van God. Het is Zijn liefste werk!

EEN GOED WOORD

Bezorgdheid drukt het hart teneer, maar een goed woord verblijdt het, staat er op mijn nieuwe boekenlegger. Een GOED WOORD. Het goede woord dat mij gisteren het meest blij maakte las ik later die dag: 

Onze hemelse Vader houdt van ons met een zeer bijzondere liefde. Hij noemt ons uitverkoren heiligen en geliefden (Col 3:12) Hoe ongelooflijk het ook klinkt, ‘Hij verheugt Zich over ons met vreugde en juicht over ons met gejubel.’ (Zefanja 3:17) Hij heeft plezier in ons, zoals een vader plezier in zijn kinderen. Matthew Henry zegt naar aanleiding van deze tekst: ‘De grote God houdt niet alleen van Zijn heiligen, Hij houdt er ook  echt van om van hen te houden.’ God heeft er plezier in om van ons te houden, want we zijn van Hem (Vertrouwen, Jerry Bridges)

MatteĆ¼s 6:24-38

DENK GROOT

Wees dan niet bezorgd maar denk groot van Zijn liefde. Denk groot van Zijn zorg. Denk groot van Zijn trouw. Denk groot van de hulpbronnen die Hem ten dienste staan. Denk groot van je hemelse Vader en van Zijn vergevende genade. (J. H. Sillevis Smitt)

26 opmerkingen:

 1. Amen ... goed om aan herinnerd te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jesus is the same yesterday, today, and forever. Faithful One. Thank you for a beautiful post.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat mooi, leef vandaag! Morgen kennen we nog niet en gisteren is voorbij... Dank je wel Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. An old friend used to sat, "We do not know what tomorrow holds, but we know Who holds tomorrow".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A good word from a friend does make our heart glad. God is so good to remind us of his love in various ways and methods.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hazel Moon, yes. That is so true. God is sovereign and guides all things. That is a good place to rest. I sent you an email with an article in it about ways that God shows Hos love. Your comment made me curious about Gods love in various ways and methods. Thanks you so much.

   Verwijderen
 6. Thank you,Aritha, for the 'pep talk'. I needed to hear these things.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. How wonderful that God sent you such encouraging messages.
  I send you hugs and prays that worry goes out of your mind and that your shoulder feels good again.
  Many hugs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dear Annie, thank you so much. I am so glad you will pray for my shoulder. It hurts every night. And day. Lots of love xxx

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Daniƫlle, ik las pas ergens: "Groter dan onze reuzen. Groter dan onze omstandigheden. Groter dan onze beperkingen. Groter dan onze zwakheden. GOD IS GROTER." (Bron: Dagelijkse Broodkruimels). Dat vond ik zo mooi. Bij alle moeilijkheden op je pad, bedenk: God is groter!

   Verwijderen
 9. Wat bijzonder: die tekst was echt precies voor jou die dag! En jij bemoedigt ons er nu ook weer mee. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi dat je zo bemoedigd werd en op jouw beurt weer anderen bemoedigt. Dat hebben we zo nodig, die bemoediging van tijd tot tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Dat hebben we gewoon af en toe echt nodig Coby. Vandaar dat ik me "laaf" aan jou gedichten op z'n tijd. Die vind ik ook erg bemoedigend.

   Verwijderen
 11. Wat geweldig is dat God houdt van ons onvoorwaardelijk. Zich over ons verheugt. Is zo mooi bijna niet te vatten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig hoe God's Geest werkt he! Zo heerlijk dat ik al mijn zorgen bij Hem kwijt kan! Altijd weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erika, dank. Ja, wat zouden we zonder Hem moeten? Hoe leeg zou ons leven zijn?

   Verwijderen