18 aug. 2018

Hij helpt ons!

Als je iemand bent die worstelt met een zwakke psyche of een chronische ziekte, zijn er van die dagen dat alles tegen valt. Dagen dat je het op wilt geven.

Maar er zijn ook dagen dat je zegt:

Ik ben wel ellendig en arm, 
maar de Heere denkt aan mij.


God weet van je worsteling met zwakheid en pijn.

Wij leren deze les: dat we Hem nodig hebben. Dat we deze dingen nooit voor elkaar kunnen krijgen zonder Hem. In onze kwetsbaarheid ervaren we Zijn kracht. Als we onszelf soms niet meer in de hand hebben, staat onze ziel het meest open voor Zijn genade. Als we voelen dat het moeilijk is om de ene voet voor de andere te zetten, helpt Hij ons om het niet op te geven.

Focus je op de dag van vandaag. Op kleine, realistische doelen. Klein genoeg om te kunnen slagen. Vraag God om je te helpen. Volg Hem.

9 opmerkingen:

 1. Amen. Every moment I need God's strength and peace.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amen! His lovingkindness is forever.♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Troostvolle wetenschap: Hij is tot onze hulp gereed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You encourage me so much! Thank you for your wonderful words. You are a good friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "We learn this lesson: that we need Him. That we can never get these things done without Him." We tend to forget this when things are going well. We need to remember what He does for us all the time. At least I do. Peace and Blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Mijn ervaring is dat ik lang niet altijd Gods aanwezigheid merk op die momenten. Maar dan toch mag weten dat hij mij draagt. Gelukkig ken ik ook momenten, dat ik hem verrassend aanwezig mag zien. Juist dan.

  BeantwoordenVerwijderen