25 aug. 2018

DE VERJAARDAGSKAART

Uit mijn dagboek

donderdag 5-9-2013

In de zomervakantie was mijn man jarig. Onze kerk heeft de gewoonte om iemand op zijn verjaardag een kaart te geven. Dit keer stond er een prachtige bemoediging op de ansichtkaart - wel een beetje uit z'n verband gehaald - uit Jeremia 1:18:

Weest niet bevreesd... want Ik ben met u. 


DE VREUGDEROVER

Ik ben juist wel bevreesd! Vaak schrik ik rond vieren wakker, met een angstig kloppend hart. Of ik word in de morgen overvallen door nare gedachten, die me de adem afsnijden. Ik las daar iets moois over in een boekje van Max Lucado:

Je kent hem: de vreugderover. Het was deze dief die je zweethanden bezorgde toen je dat sollicitatiegesprek had. Het was deze schurk die in je oor fluisterde toen je de begraafplaats verliet: 'Misschien ben jij de volgende.' Hij wil je geld niet. Hij wil je sieraden niet. Hij is uit op iets veel kostbaarders. Hij wil je vrede stelen - je vreugde. Wat zijn naam is? Angst. het is zijn taak om jou je moed te ontnemen, om je achter te laten als een bibberend hoopje. Angst voor de dood, angst om te falen, angst voor God, angst voor morgen - de mogelijkheden zijn eindeloos.

OMDAT IK BIJ JE BEN

Ik kijk naar de verjaardagskaart. Wees niet bevreesd, staat erop. Waarom dan niet, Heere? Ik heb er wel last van. Ik ben bang. Omdat Ik bij je ben, zegt Hij tegen me. Omdat Ik je niet zal verlaten. Omdat Ik je niet loslaat.

Ik grijp Zijn hand vast. Of grijpt Hij mij het eerst? Hij heeft me nooit losgelaten. Ik vertrouw. Ik geloof. Omdat Hij betrouwbaar is. Hij doet wat Hij zegt. Samen met Hem ga ik mijn vreugderovers opnieuw te lijf.

5 opmerkingen:

 1. Bemoedigend dat kaartje en daarop volgt een bemoedigend blog. Leuk dat je ook meedoet met de Bloghop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Encouraging. He promised to be with us all the days until He takes us to Him.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful and encouraging `postcard` ! Yes, I understand too, and yet sometimes I know the fear. Let`s believe His truth!! He is with us always!! God bless you Aritha, Much love♡

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil deze gelegenheid gebruiken om de grote profeet te bedanken voor het terugbrengen van mijn huis toen ik leerde dat alle hoop verloren was. Mijn man vertrok naar een andere vrouw en ik ontmoette deze geweldige spreukonderlegger online en ik leg hem mijn situatie uit, na 2 dagen kwam mijn man terug naar mij en hij is nu zoals ik wil dat hij is. Je kunt contact opnemen met de priester voor elk soort spiritueel werk op (arenaofsolutions @ yahoo.com of whatsapp op +2348122910573)

  BeantwoordenVerwijderen