5 jun. 2018

Wees vasthoudend als een slak!

Een kleine slak op mijn raam. Wat mooi om te zien hoe hij van druppel naar druppel glijdt. Kwetsbaar maar o zo doelbewust en vasthoudend.

VOLHOUDEN!

C.H. Spurgeon gebruikte het beeld van een slak om te laten zien hoe belangrijk het is om vol te houden als christen. Hij zei: “By perseverance the snail reached the ark.” In het Nederlands is dit citaat bekend als:

Door vol te houden bereikte de slak de ark.


Ergens schreef ik dit: 

Laten we ondanks de moeilijkheden en obstakels op ons pad het hoofd omhoog tillen en met volharding Jezus volgen. Zoals Paulus het zei: 

Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God. Hebreeën 12:1,2


VASTHOUDEND ALS EEN SLAK

Misschien kan je Hem op dit moment niet volgen als een sierlijke hinde: vrolijk en snel. Wees dan zo vasthoudend als een slak. Zijn genade is genoeg om veilig Thuis te komen!

6 opmerkingen:

 1. Good post! Just keep on keeping on! Staying on the upward path!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie tekst uit Hebr, die had mijn schoonvader op zijn overlijdens kaart staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love this illustration, Aritha. Have a blessed day.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. There are many days that I feel like I move like a snail...slow, but steady as she goes...today is one of those days. Thank you for this lovely glimpse into God's Word through His interesting creation.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I have times when I am a slug. Right now is one of them. I appreciate the verse in Hebrews. Thanks for your thoughts.

  BeantwoordenVerwijderen