14 jun. 2018

Met je voeten in de modder

Ik heb een bloempot vol margrieten in miniformaat. De foto’s hieronder maakte ik vorige week. De eerste foto nam ik op een zonnige morgen. De ander een paar dagen later in de stromende regen. Zo is het leven, dacht ik toen. We zijn als de bloemen in mijn potten: mooi maar kwetsbaar!

ZON EN REGEN

Ik schreef op mijn Instagram
We staan het ene moment te pronken in het zonlicht en zijn blij en dankbaar met alles. Het volgende moment staan we met onze voeten in de modder en lijken de sombere wolken voor eeuwig boven ons hoofd te blijven hangen. 


MÈT GOD WEL

  • Wat is het een klus is om overeind te blijven tijdens noodweer. Als de regen neer blijft komen. Als je met je voeten in de modder van je gebrokenheid staat. Maar God kan ervoor zorgen dat je je hoofd omhoog tilt. Hij kan je leren glimlachen midden in de misère. Zoals David zegt in de derde psalm: 

U echter, HEERE, bent een schild voor mij, mijn eer; U heft mijn hoofd omhoog.

Citaat W. Wiersbe: In tijden van nood kan je gezichtspunt een groot verschil maken. God wil dan dat wij Zijn perspectief verkrijgen. Daarvoor moet je Zijn heiligdom binnengaan. Overdenk het Woord, en vul je hart en gedachten ermee. breng vervolgens je last bij de Heere. Hij zal je helpen. Hij behoedt je voeten voor uitglijden. Bezwijkt je lichaam en je hart, dan is God de rots van je hart en voor eeuwig je deel.


JE NAAR GOD UITSTREKKEN

Op Instagram reageerde iemand: "Op de foto met de regen lijkt het alsof de bloem probeert uit te reiken naar het water of naar de hemel, ik denk dat dit ook een goede vergelijking kan zijn. In regenachtige tijden moeten we ons meer dan ooit naar God uitstrekken.

🌼 Ik vond het een heel mooie reactie!

Als vrees soms 't hart benauwt,
leer mij Uw weg.
Als zorg mijn dank verflauwt,
leer mij Uw weg.
Help mij in vreugd en pijn,
noodweer of zonneschijn,
steeds blij in U te zijn,
leer mij Uw weg.

Leer mij Uw weg, o Heer,
leer mij Uw weg.
Schenk van Uw kracht mij meer,
leer mij Uw weg.
Houd mij in evenwicht,
dat 'k voor Uw aangezicht,
wandel in 't volle licht,
leer mij Uw weg.

4 opmerkingen: