25 jun. 2018

Gouden oogst

Uit mijn dagboek:

Het leven kan zo moeilijk zijn. Dan is het fijn dat er iemand aan je denkt. Ik heb zo iemand in mijn leven. Hij stuurde een appje met een foto uit zijn Bijbels Dagboek. Ik typ de tekst over omdat ik het graag wil bewaren.

Volg de Heere!
Geen haar van je hoofd zal verloren gaan, maar toch kan dat hoofd zich grote zorgen maken. God denkt uitsluitend ten goede aan ons en alles wat Hij doet komt ons ten goede. O, dat we ervan overtuigd zouden zijn en eens af zouden komen van die slechte voorgevoelens! Hoewel je weg nu misschien door donkere ravijnen gaat, waar de steile rosten zo hoog boven je uitrijzen dat je het licht niet ziet, ga verder, want de weg is veilig. Volg de Heere, want als de weg ruw zal je minder snel uitglijden dan op plaatsen die glad en glibberig zijn. Als de weg steil is, zal je u eerder boven zijn en als de weg steil naar beneden gaat, leert dat je nederigheid, waardoor je bereid bent om van jezelf af te zien en al je vertrouwen op de Heere te stellen.*


TEN GOEDE

Wat me raakte is dat er staat: God denkt uitsluitend ten goede aan ons en alles wat Hij doet komt ons ten goede. Wat een geloofstaal voor iemand die herhaaldelijk depressief was. Ik vat het voor mezelf samen en plaats linkjes naar oudere blogberichten.

 • God denk aan mij, "Ík ben wel ellendig en arm, maar de Heere denkt aan mij. U bent mijn Helper en mijn Bevrijder; mijn God, wacht niet langer!" (Psalm 40)
 • God kent mij, "U doorgrondt en kent mij. Ú kent mijn zitten en mijn opstaan,
  U begrijpt van verre mijn gedachten. U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen, U bent met al mijn wegen vertrouwd. Al is er nog geen woord op mijn tong, zie, HEERE, U weet het alles."
  (Psalm 139)
 • God denkt ten goede aan mij, "... zal Ik naar u omzien en over u Mijn goede woord gestand doen, door u terug te brengen naar deze plaats. Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven. Dan zult u Mij aanroepen en heengaan, u zult tot Mij bidden en Ik zal naar u luisteren."(Jeremia 29)
 • Wat Hij doet komt mij ten goede, "En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen. En Hij Die de harten doorzoekt, weet wat het denken van de Geest is, omdat Hij naar de wil van God voor de heiligen pleit. En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn." (Romeinen 8)

AKKER MET GOUDEN OOGST

De Goede Herder verliest Zijn schapen nooit uit het oog. En wat onze pijn en verdriet betreft... God ziet die niet op zichzelf staand, maar ziet de toekomstige blijdschap en bruikbaarheid die daarmee gepaard gaan. Hij ziet niet alleen onze opengeploegde akker, maar Hij ziet ook de akker met de gouden oogst. *


Daarom: Volg Hem!

* Vrij naar C.H Spurgeon (Near the Sun)

15 opmerkingen:

 1. These verses blessed me this morning. Thank you for another uplifting post.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Karen, thank you so much for writing a new comment here!

   Verwijderen
 2. Beautiful praise and encouragement!! Thank you Aritaha.
  Praise God for He is good and His love endures forever. ♡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aritha, sorry to mis-type your name so I just would correct that!
   Thank you Aritha.♡

   Verwijderen
 3. Wat een bemoediging! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie bemoediging Aritha! Fijn om iemand te hebben die je soms iets stuurt wat je goed doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "And as far as our pain and sorrow is concerned ... God does not see it in isolation, but sees the future joy and usefulness that goes with it." All I can say is AMEN to that.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amen, therefore follow Him!!! For me, whenever I am down, and spiraling towards depression, Psalms always pull me back. I am so grateful for the book of Psalms. David reveals his true heart, good or bad, but always clings to God. Just as we should. Great post, Aritha
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tracy thank you so much. Yes, I love the book of Psalms too! We find Jesus in the Psalms and that is so wonderful. So, Let us fix our eyes on Jesus, the author and perfecter of our faith.

   Verwijderen