27 jun. 2018

Een andere kijk op bloemen

Geregeld maak ik mijn bloemenrondje en schiet wat foto’s van de bloeiende potplanten achter  het huis. Wat zijn ze mooi! Ik schreef dit op mijn Instagram:

KIJK WAT VAKER NAAR...

“Kijk eens wat vaker naar vogels en bloemen: ze brengen je begrip bij van Gods genade.” Het volgen van Jezus vraagt om geloofsvertrouwen. Wat je ook kwijt kunt raken door het volgen van Jezus... je positie, je rijkdom, de plek in de vriendenkring... wees niet bezorgd! Het kan je in sommige gevallen heel wat kosten maar je krijgt er zoveel voor terug: genade, liefde en echte vrede in je hart.


BLOEMEN EN VOGELS

Als we meer tijd zouden besteden aan het observeren van bloemen en vogels, zouden we rustiger worden vanbinnen. Gods zorg voor wie Hem dient gaat de zorg voor de dieren en planten ver te boven. Dat is een gezonde les in de jachtigheid van het leven. (vrij naar F. W. Adeney)

God veracht je behoeftes niet. Hij wil niet dat jij je noden met stoïcijnse onverschilligheid onder ogen ziet. Hij verlangt ernaar dat je naar Hem toekomt en Hem vertrouwt. Is dat niet de allerbeste remedie voor (over)bezorgdheid? Niet blijven piekeren maar je hart uitgieten voor Zijn aangezicht. 


UW HEMELSE VADER WEET...

“Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven? Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen? En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet; en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze. Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen? Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt.” (Mattheüs 6:19-34)

 • We must show our Christian colors if we are to be true to Jesus Christ. (C. S.  Lewis)

Tip: Blooming cornflowers on my photoblog

6 opmerkingen:

 1. I agree that our Father does not want us to worry. He loves for us to come to Him! Thank you for these beautiful thoughts today.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This message is so beautiful and so true. Thank you for sharing it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je bemoedigende woorden en prachtige foto's. Ik heb je foto als bureaublad achtergrond ingesteld; als reminder voor wat je schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo fijn om je stukjes te lezen, met de Bijbel erbij en een stil moment, dat is nodig in dit jachtige leven.

  BeantwoordenVerwijderen