2 jun. 2018

SOLDAAT | Compleet bewapend (2)

Opeens las ik overal dingen die met de geestelijke wapenrusting te maken hadden: Iemand tweette bijvoorbeeld:

"Zeg soldaat, heb je je wapenrusting aan? Vergeet nooit dat je je midden in een geestelijke strijd bevindt en dat je je geestelijke wapenrusting goed moet gebruiken."

NIET IEDERE CHRISTEN

Deze week werd het voor mij steeds meer duidelijk dat niet iedere christen zo'n soldaat is. Er is geen automatisme. Heel belangrijk is onderstaande tekst uit de Bijbel.

Hij heeft ons getrokken uit de macht van de duisternis en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde. In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden. (Kolossenzen 1:13)


JA EN AMEN

Je bent soldaat en je draagt de geestelijke wapenrusting, wanneer je JA  kunnen zeggen op de tekst boven het plaatje. (Kolossenzen 1:13)

 • Ja, Hij heeft mij getrokken uit de macht van de duisternis. 
 • Ja, Hij heeft me overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde. 
 • Amen, God zij dank (!!!) ik heb de verlossing ontvangen door Zijn bloed: namelijk de vergeving van mijn zonden.

Citaat J. C. Ryle: 

Het baat je niets dat je probeert een goed karakter te vormen en te doen wat Gods goedkeuring heeft, als de zonde tussen Hem en je ziel staat. Wat heb je aan schoenen als je voeten verlamd zijn? De kwestie van vergeving van je zonde is fundamenteel en van levensbelang.


WEL OF NIET VERGEVEN?

Als je zonden niet vergeven zijn, dan draag je geen geestelijke wapenrusting. Dan hoor je nog niet bij Koning Jezus. Daarom is een heel belangrijke vraag aan het begin van mijn blogserie: Zijn je zonden vergeven? Hoe dan? Wanneer dan? Wat heeft dat voor invloed op je leven van nu?
SOLDAAT: ELK KIND VAN GOD

Elk kind van God is een soldaat, en een echte! En als je bij Hem hoort dat geldt dit voor jou: 
"Zeg soldaat, heb je je wapenrusting aan? Vergeet nooit dat je je midden in een geestelijke strijd bevindt en dat je je geestelijke wapenrusting goed moet gebruiken."

šŸ‘‰ Deel 1

5 opmerkingen:

 1. Thank you Aritha, praise God for He brings us into the Light. When we are in the Light, then we can we See the need for armor!! Blessings and may we put on the Armor of God at all times, great reminder in your series!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje Aritha voor je mooie blog! Ik vind het echt heel goed om hiermee te beginnen. Het is geen automatisme. Dat citaat van Ryle ga ik onthouden, zo waar! Ik wens jou een gezegende zondag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely post Aritha.:) Your blog is always wonderful

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schild.
  Het is niet mogelijk zonder God. Niet voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. You have some interesting thoughts here. Thank you for this message.

  BeantwoordenVerwijderen