26 mei 2018

Wie weet of God je...

Uit mijn dagboek:

Als er één ding is dat ik heel graag wil doen vandaag is het dit: ik wil een stukje overschrijven uit het boek dat ik aan het lezen ben. Het gaat over deze tekst:

En Jezus zei: Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen. (Lukas 23:34)

Deze tekst is de eerste van de zeven kruiswoorden van onze Heere. Er ligt een mooie les in. Kijk eens naar Hem! Jezus' handen konden de zieken niet meer helpen, want ze waren aan het kruis genageld; Zijn voeten konden Hem niet meer dragen om op weg te gaan om barmhartigheid te bewijzen, want ze waren gehecht aan het kruishout.


Hij kon de apostelen niet langer onderwijzen, want ze hadden Hem verlaten. Waar hield Hij zich dan wel mee bezig daar aan het kruis? Met de dienst van het gebed! Wat een les voor ons.

BEDIENING VAN HET GEBED

Misschien ben je door ziekte of ouderdom niet meer in staat om actief bezig te zijn in de wijngaard van de Heere. Misschien was je in het verleden onderwijzer, voorganger, een zondagschooljuf maar... kom je nu maar moeilijk je huis of bed meer uit.

Jawel, maar je bent nog wel hier op aarde! Wie of God je hier niet een poosje laat om werkzaam te zijn in de bediening van het gebed. En misschien mag je daardoor méér verrichten dan door al je actieve bezig zijn in het verleden. Als je verzocht wordt om die bediening klein te achten, denk dan aan de Zaligmaker. Hij bad, Hij bad voor anderen. Hij bad voor zondaren, zelfs in Zijn laatste uren.
 

Laten we dit volmaakte voorbeeld van Jezus navolgen. Wanneer we bidden in geloof zullen ook wij met vrucht bidden voor de redding van mensen die Hem nu nog niet kennen.

 • Bron: Arthur Pink (beetje vrij vertaald)

6 opmerkingen:

 1. Als we hier nog steeds zijn, hebben we een reden om ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for sharing this! This encourages me. It reminds me of Corrie ten Boom's silent years after a stroke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amen! Yes, thank you for a beautiful post and encouragement about the power of prayer♡

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A friend who now resides in heaven always said that if we couldn't do anything, we could pray. Some people don't feel they have the skills to do certain things for the Lord. But they can pray.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ♡ Sandi, Karen, Shayndel, Quietspirit en Danielle, thank you for your comments! Dank je voor de reacties.

  BeantwoordenVerwijderen