13 apr. 2018

Jezus geeft geen hemelteken

Uit mijn dagboek:

Gisteravond zag ik zo'n mooie ondergaande zon. Ik rende de trap op om naar het balkon te gaan en daar een paar foto's te maken. Toen ik de zon onder zag gaan en de hemel zo mooi rood kleurde dacht ik: avondrood, mooi weer aan boord. Net zoals Jezus zei:

 Als het avond geworden is, zegt u: Mooi weer, want de hemel is rood; en 's morgens: Vandaag storm, want de hemel is somber rood. (Mattheüs 16:2)

UITSPRAAK VAN JEZUS

Ik wilde meer weten over deze uitspraak van Jezus en ging op zoek. Tegen wie zei Hij het? En waarom eigenlijk? Lees onder deze foto mijn Bijbelstudie


HEMELTEKEN 

Wij willen een hemelteken! Het waren een paar  Farizeeën en  Sadduceeën die een ​​teken uit de hemel eisten van Jezus. Ze wilden een teken zoals bijvoorbeeld het stilstaan ​​van de zon en de maan in de tijd van Jozua. Ze wilden hemelteken om tegenover het volk te bewijzen dat Jezus onmogelijk de Messias kon zijn.

ZIEN JULLIE HET NIET?

Markus zegt dat Jezus als reactie hierop diep zuchtte in Zijn geest. Hun afwijzing raakte Hem intens diep.  

Jullie houden de lucht in de gaten en weten alles van het weer. Jullie voorspellen zelfs of er storm komt of zonneschijn aan de hand van de kleur van de hemel. Als je niet spiritueel blind zou zijn, dan zou je zeker ook de huidige tekenen van het geestelijk firmament weten te duiden. Dan zou je genoeg bewijzen vinden van de opkomst van de Dageraad. Zien jullie niet dat de Messias al gekomen is? (Lukas 1:78,79, Maleachi 4:2, Jesaja 9:1, 60:1). TEKEN VAN JONA

Jezus geeft hen geen hemel-teken. Hij zegt: Jullie zal geen ander teken gegeven worden dan dat Jona de profeet. 

👉Want zoals Jona voor de inwoners van Ninevé een teken geweest is, zo zal ook de Zoon des mensen het teken zijn voor dit geslacht." (Lukas 11:30). 
👉 Jona was drie dagen en drie nachten in het binnenste van de vis (Jona 1:17)
👉 Welk teken laat U ons zien dat U het recht hebt deze dingen te doen? Jezus antwoordde en zei tegen hen: Breek deze tempel af en in drie dagen zal ik hem laten herrijzen. 

Degenen die het teken - Jezus dood en opstanding - niet accepteren, zijn niet in staat om welk ander teken te accepteren, ook al zou het hen "vanuit de hemel" worden aangereikt.

  • Veel Joden aanvaardden Hem later als hun Messias: 3000 op één morgen! Ze stonden op uit de duisternis want hun Licht was gekomen. Zijn heerlijkheid ging over hen op (Jesaja 60:1) en God nam hun geestelijke blindheid weg.

ONMOGELIJK?

Het lijkt onmogelijk dat ongelovigen zullen geloven. Maar het antwoord van Jezus is heel duidelijk: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk (Mattheus 19: 25, 26)

* Foto 1: mijn dochter

2 opmerkingen:

  1. A very thorough Bible study on those verses, Ariella, and one I enjoyed so much! Thank you.

    BeantwoordenVerwijderen