12 apr. 2018

Wat is dat voor een cactus?

Op  mijn Insta plaatste ik deze week dit berichtje over mijn schrijfwerk. (Tip: mijn schrijfblog is  HIER te vinden.)

Ik schreef:

SCHRIJVEN || Na fitness heb ik een paar uur geschreven aan mijn nieuwe boek “Puberpaniek”. Het ging best goed. Ik rondde een hoofdstuk af. Nu tijd voor de boodschappen, de was en wat huishoudelijke klusjes. Katelyn (Marie) reageerde op mijn foto en vroeg:


What kind of cactus is that?? šŸŒµšŸ˜Š (photo below)

MAANCACTUS

Ik zocht op het www. Jaaaa, het is een maancactus! Het rode bolletje (ik dacht serieus dat het bloem was) bevat geen bladgroen en kan dus niet voor zijn eigen voeding en energie zorgen. Het kan het niet in z'n eentje overleven. Daarvoor moet ie ingeĆ«nt worden in een ander cactussoort, bijvoorbeeld een Hylocereus die de fotosynthese dan in zijn plaats uitvoert. Het is helemaal afhankelijk van het groene gedeelte. Zonder groene onderstam zou dat mooie felgekleurde bolletje heel vlug doodgaan.


BLIJF IN MIJ

Ik dacht gelijk aan wat Jezus ooit zei: "Blijf in Mij, en Ik in u... wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen." (Johannes 15) Zonder Hem kunnen we niets doen. Maar met (of in Hem) zijn we zelfs meer dan overwinnaars we. Het geheim van vrucht te dragen, ligt in het verbonden blijven met Christus.

ZAL LEVEN!

De groene basiscactus kan de bol niet langer dan een paar jaar kan ondersteunen. Hoe anders is het met onze Heere Jezus Christus. Hij zegt:

Ik ben de Opstanding en het Leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al was hij gestorven, en ieder die leeft en in Mij gelooft, zal niet sterven in eeuwigheid. Gelooft u dat? (Johannes 11:25-26)
 • Zelf een cactus kweken? Kijk dan HIER

6 opmerkingen:

 1. That is a cool cactus!

  And good message to stay rooted in Him.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi dat je op die gedachten komt door een cactus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Niets boven het voorbeeld van de wijnstok en de ranken, maar dit vond ik ook mooi :-)

   Verwijderen