2 apr. 2018

Mijn Verlosser!

Ik weet echter: mijn Verlosser leeft. (Job 19:25)

MIJN VERLOSSER

De grote kracht van Jobs troost ligt in het woordje ‘mijn’! Hij is mijn Verlosser, en ik weet dat Hij leeft! Daar denk ik over na. Inderdaad. Wat heb ik eraan om te weten dat Christus is opgestaan als Hij niet mijn Christus is?  Om daar troost uit te krijgen, moet ik weten dat ik van Hem ben en Hij van mij is.

Denk aan goud dat zich nog in de mijn bevindt? In Californië leven mensen die geen dagelijks brood hebben, ondanks de rijkdom die zich in hun streek bevindt. Het goud kan alleen in hun behoeften voorzien als het in hun portemonnee zit, want dan pas kan ik het brood kopen dat zij nodig heb.


MIJN VERLOSSER

Wat heb ik aan een Verlosser, waarvan ik niet weet of Hij mij verlost heeft? Ik zal pas echt gelukkig zijn als ik me door het geloof in de armen van mijn levende Heere werp. Want dan is Hij van mij en ik van Hem. Zonder geloof is het onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij beloont wie Hem zoeken.

Wat een onuitsprekelijke vreugde om een levende Verlosser te hebben, die echt ‘mijn Verlosser’ is!

Geschreven naar aanleiding van preek Spurgeon: The Spurgeon Archive

4 opmerkingen:

 1. Hi Aritha, such an eye-opening post. It is true that being my Saviour doesn't mean anything if I do not see Christ as just that, my Saviour, my Redeemer, my Lord! Great post
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ariella, mooie post. Toevallig heb ik deze tekst : "ik weet dat mijn Verlosser leeft!" gekregen in de vorm van een kaart bij het Paasontbijt van onze kerk. Zie mijn post van 31 maart.
  groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoe God Zijn weg gaat met jou en mij, Hij laat ons niet alleen.

  BeantwoordenVerwijderen