9 apr. 2018

Jezus in de kerk?

In de kerk zit ik vlakbij de deur. Gisteravond heb ik nog eens goed naar die dichte deur gekeken. Onze dominee zei in de morgendienst: "Hij kan naar binnen komen als de deur gesloten is. Niemand houdt Hem tegen. Waar twee of drie vergaderd zijn in Zijn naam, daar is Hij in het midden..."

IS HIJ ALLES?

Ik geloof dat. Maar niet als een soort automatisme. Het gaat er om dat we in Zijn naam vergaderd zijn. Daarom de vraag naar mezelf toe: Is Hij ALLES voor me? Kan ik onmogelijk zonder Hem leven? Staat mijn hart in vlam voor Hem? Als een gemeente lauw geworden is dan wordt Christus er (menselijkerwijs) gesproken zo misselijk van, dat Hij hen uit Zijn mond wil spugen.

Dit zegt de Amen, de getrouwe en waarachtige Getuige: Ik ken uw werken, en weet dat u niet koud en niet heet bent. Was u maar koud of heet! Maar omdat u lauw bent en niet koud en ook niet heet, zal Ik u uit Mijn mond spuwen... (Openbaring 3)šŸ‘‰ Lees HIER over het hete water dat vanaf de terrassen van Hierapolis in de richting van Laodicea stroomt.

Ieder die Ik liefheb, wijs Ik terecht en bestraf Ik. Wees dan ijverig en bekeer u. Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij. (Openbaring 3)

HIJ ZAL BINNENKOMEN!

Ik kijk nog even naar de gesloten deur van onze kerk. En ik geloof. Ik geloof dat Hij zal binnenkomen, als we gehoor geven aan Zijn liefdesklop op de deur. Ik geloof dat als er ook maar Ć©Ć©n iemand de deur van zijn of haar hart opendoet, Hij bij hem of haar zal binnenkomen de kerk in en de maaltijd met hem zal gebruiken.

Gebed: O God, open mijn hart! Open het hart van mijn kinderen voor U. En dat van onze voorganger, van onze jeugd, onze ouderen, van iedereen! Dat we net als Thomas aan Uw voeten belijden: Mijn Heere en mijn God! (Johannes 20:28).

Heb jij een brandend hart voor Jezus? 
Heb je ooit een geloofsontmoeting gehad met Christus?


šŸ‘‰ Dirk van Genderen schreef in 2012: "Wat zou de inhoud van de brief zijn wanneer Christus er eentje aan u en aan uw gemeente zou sturen? Probeer eens zo’n brief op te stellen. Wat zou Hij tegen u hebben en waarin zou Hij u prijzen? Zou Hij ook uw gemeente oproepen tot bekering?"


6 opmerkingen:

 1. Jezus kan inderdaad zo naar binnen komen als Hij dat zou willen, maar de vraag is of wij dat willen... want de kans is wel aanwezig dat er dan wat heilige tafeltjes omver geworpen worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jesus came into the upper room although the door was locked. He can come into a person's hard heart and soften it, if that person will let Him. Blessings.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You make us think deeply about God. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze dominee had het gisteren over Thomas. Alle ramen en deuren waren gesloten en opeens stond Jezus in hun midden. Hij zei tegen Thomas: "wees niet ongelovig, maar GELOVIG".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Miranda Harlaar13 april 2018 om 01:06

  Ik geloof het idd ook, maar niet als automatisme. Voor mij voelt o.a. de viering van het Heilig Avondmaal idere keer weer als een soort opnieuw belijdenis doen. Voor me zelf stil staan bij die vraag en antwoorden op: is Hij alles voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen