4 apr. 2018

DANK U!

Uit mijn dagboek:

Vandaag is het 30 jaar geleden dat ik belijdenis van het geloof gedaan heb. Ik vond een oud schriftje uit die tijd. Aangrijpend om te lezen hoe ik 'worstelde' om tot Jezus Christus te komen.
Belijdenis doen was een bewuste keuze! Maar mijn geloof was zwak en klein. Ik hunkerde naar meer zekerheid. Als ik daarop terugkijk ben ik verwonderd over wat God gedaan heeft al die jaren. "De HEERE zal Zijn werk voor mij voltooien; Hij laat de werken van Zijn handen niet los. Zijn goedertierenheid is voor eeuwig!" (Psalm 138: 8)

Stukjes uit mijn schrift, ja ook de Bijbelteksten (1988):

En dat moet belijdenis doen? Vanmorgen zei ik dat het kon maar nu? Ik weet niet meer hoe het allemaal moet. Het is zo donker...
"Wat zullen wij dan tot deze dingen zeggen? Zo God voor ons is, wie zal tegen ons zijn? Die ook Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft maar heeft Hem voor ons allen overgegeven, hoe zal Hij ons ook niet met Hem alle dingen schenken." (Romeinen 8) 
Heere, ik heb zelfs geen vurig hart. Ik heb niets meer. Verlevendig mij en laat mij alleen op U zien. Waar bent U toch? Ik kan niet bidden, leer me bidden. Laat de dominee alstublieft over U preken. Het is toch: "Ik heb mij voorgenomen niets anders onder u te weten dan Jezus Christus en die gekruisigd?". Niet wat de dominees zeggen maar wat Uw Woord zegt. Laat me alleen op U letten.  
"Wie is er onder ulieden, die de HEERE vreest, die naar de stem Zijn knechts hoort? Als hij in duisternissen wandelt en geen licht heeft, dat hij betrouwe op de naam des HEEREN en steune op Zijn God." (Jesaja 50:10) 
Vandaag mag ik belijdenis doen. Laat het zijn: Ze zagen niemand dan Jezus alleen.
De dominee zegt: "Je kunt boeken vol schrijven over roeping en wedergeboorte. Je kunt er verhalen over verzinnen terwijl je er zelf niets van kent. Ben ik dat?
"De HEERE is bij mij, ik zal niet vrezen. Wat zal mij een mens doen?" (Psalm 118)  
Ik voel me zo leeg. Ik heb belijdenis gedaan. Laat me U dwingen, Heere. Blijf bij mij. 
"En ze dwongen Hem, zeggende: Blijf met ons, want het is bij de avond en de dag is gedaald. En Hij ging in om met hen te blijven." (MattheĆ¼s 24:29) 


Onderstaande Bijbeltekst betekent heel veel voor mij.

šŸ‘‰ Omdat Christus' heerlijkheid niet het stralende middelpunt vormde in de prediking van mijn toenmalige kerk, was het moeilijk om te geloven dat ik welkom was bij Hem. Maar... wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God!

Ik zal blinden leiden langs een weg die zij niet gekend hebben, Ik zal hen doen gaan op paden die zij niet gekend hebben. Ik zal vĆ³Ć³r hen de duisternis veranderen in licht en wat krom is in wat recht is. Deze dingen zal Ik voor hen doen, Ik zal hen niet verlaten." (Jesaja 42:16)

DANK U

Als ik er over nadenk wie Hij al die jaren voor mij geweest is, dan schieten de tranen in mijn ogen en kan ik alleen maar zeggen: Dank U! 

 • Luister naar dit mooie lied: Thank You
 • Gods heerlijkheid centraal in iedere kerk? Laten we ervoor bidden!

15 opmerkingen:

 1. Mooi zeg, zo'n kijkje in jouw geloofsreis. Dank je wel dat je dit deelt, daar vinden mensen misschien best herkenning in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief M. jouw reactie. God haalt ze echt overal vandaan. "Zelfs uit de kerk..."

   Verwijderen
 2. O die worsteling om te belijden dat je kind van God bent... Het is zo herkenbaar. Het is strijd op leven en dood. Maar hoe heerlijk, onze Jezus overwon die dood voor ons.

  In Christus verbonden Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Petrina. We hadden elkaar al "gepsroken". Vind het waardevol hoe je reageerde op Fb.

   Verwijderen
 3. Wat een persoonlijke blog! Wat heerlijk dat Christus overwinnaar is! En het gebed neem ik mee, het is ook mijn verlangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Aritha en dat je dat schriftje nog hebt ;)
  en een mooi kado met die "brief"erin. Pracht lied he ik heb hem ook bij mijn favo`s staan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben een papierversnipperaar hier en verschillende van mijn dagboek-schriften zijn er al in gegaan. Maar nu ben ik blij dat ik deze nog heb.

   Mooie geschreven hĆØ: die "brief".

   Verwijderen
 5. Wat een mooi persoonlijk getuigenis. Dank je wel dat je dit deelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een week terug (2e Paasdag) heb ik belijdenis mogen doen. Deze aanvechting is heel erg herkenbaar. Maar God is getrouw! Ik bid of ik net als jij dat doet (D.V.) over dertig jaar ook terug mag zien en God mag danken voor Zijn trouw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. Ik las deze gisteren pas. Weet je, over dertig jaar ... dan houdt Hij je nog steeds bij de hand. Hij laat niet varen het werk van Zijn handen (zeggen we toch?). Misschien laten wij Zijn hand wel eens los maar Hij is bij machte om ons vast te houden als wij Hem los laten. En Hij weet manieren om ons terug te halen, dicht bij Hem. Inderdaad: Hij is getrouw! Liefs van mij.

   Verwijderen
  2. Ja zeker! Ik moet dan denken aan het gedicht/lied 'voetstappen in het zand'. Misschien snap ik niet altijd Zijn wegen, maar Zijn wegen/gedachten zijn niet mijn wegen/gedachten. God bless you :)

   Verwijderen