11 apr. 2018

5 mooie christelijke blogs

Toen mijn kinderen nog jong waren volgde ik trouw allerlei blogs die ik leuk vond. Meestal blogs, over gezinsleven, chaotische mama's en christelijk geloof. Leuk om even te snuffelen tijdens het koffiedrinken.

MOOIE BLOGS

Langzamerhand vond er een verschuiving plaats in wat ik las. Ik lees andere blogs dan zo'n tien jaar terug. Onder dit leuke plaatje deel ik 5 mooie christelijke blogs die ik op dit moment graag lees. Wie weet breng ik je op een idee...

šŸ‘‰ Deel 1
šŸ‘‰ Deel 2MOOIE CHRISTELIJKE BLOGS

1. SCHRIJFGELUKJES is de blog van Petrina. Zij wil haar lezers nieuwe inzichten meegeven en inspireren. Maar ook laten zien dat er, wat er ook allemaal aan de hand is in je leven, hoop is. Ze heeft zelf veel gebrokenheid ervaren, maar altijd was er een Weg die haar er boven uit liet stijgen. Daarom zal je ook bemoedigingen vinden in de dingen die zij deelt.

2. ERNST LEEFTINK is de site van Ernst Leeftink, een predikant (GKV). Hij zegt: "Deze weblog ben ik begonnen omdat ik makkelijk schrijf en het wel aardig vind om andere mensen te laten delen in mijn gedachten over meestal bijbels-georiĆ«nteerde onderwerpen. ’t Is allemaal maar mijn bescheiden mening, dus je mag het er helemaal mee (on)eens zijn. Maar als christen meen ik, net als Paulus, ook de Geest ontvangen te hebben, dus misschien kan iemand er nog wat van opsteken."

3. MIJN KRUISPUNTENBLOGS is een blog over dagelijkse kruispunten geschreven door een 18 jarige studente. Schrijven heeft haar altijd aangetrokken. Deze weblog heet: ‘Mijnkruispuntenblogs’. Ze kijkt naar haar kruispunten. Hiermee wil ze aangeven dat de ervaringen die zij heeft anders kunnen zijn dan de ervaringen van anderen. Ze staat open voor reacties en zou het gaaf vinden om ervaringen van andere christenen te lezen.

4. DE KLAS VAN JUF LINDA ... Linda is gezicht achter klasvanjuflinda.nl. In haar laatste jaar van de PABO (2010) zocht ze een plek om mijn hersenspinsels kwijt te kunnen en heeft ze zich door haar broers laten overhalen om deze website te starten. Heb je kinderen op de basisschool (vooral onderbouw) of ben je geĆÆnteresseerd in het onderwijs... neem vooral een kijkje op Linda's site!

5. SAMEN DELEN is de blog van Dicky. Ze is een schippersvrouw die aan wal woont en graag creatief bezig is. Het is voor haar  een soort geneesmiddel. Ze kan op deze manier aardig de aanslagen van depressiviteit mis lopen. Haar blog is een verzameling van alles en nog wat. Dicky maakt ook prachtige sieraden. Kijk hiervoor op deze blog: schatten van de zee.

⇒ In mei wil ik nog 5 mooie blogs delen.

7 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te zien. Ze zijn inderdaad insoirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for the suggestions.

  I love the coffee mug clock!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aritha, wat gaaf dat je mijn blog leest en hierbij aanhaalt! :)
  Dankjewel en Gods zegen met al het werk dat je doet op deze blog(s)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks for showing us these blogs.
  The coffee clock is so cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel Aritha, het blijft fijn om mooie blogs te ontdekken! Ik denk gezien de suggesties die je doet, dat jij en ik ook redelijk op dezelfde lijn zitten met wat we graag lezen. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je dat Linda ook nog een andere site/blog heeft? Deze is meer persoonlijk: https://theemetboekjes.nl/

  Groetjes, Rianne (uit-liefde.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super leuk dat je mijn blog hier deelt! Veel leesplezier ;)

  Dank je wel Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen