13 feb. 2018

Ontdek de sterren in Gods Woord

Ik was al naar binnen gegaan maar mijn zoon riep me terug naar buiten. Hij wees omhoog naar de heldere avondhemel en zei enthousiast: "Ik zie een paar sterren die héél dicht bij elkaar staan! Gaaf! Zo stonden we een poosje te kijken. Het leek of we steeds meer sterren zagen. Eentje fonkelde er heel mooi.

STERREN

Iemand schreef:

Wanneer àl de lichten van onze hemel verenigd zouden zijn (in één hemellichaam), zou dat ons verblinden. God verdeelde in Zijn wijsheid het licht in de zon, de maan en de sterren, die elk hun eigen hoeveelheid licht verspreiden om de wereld te verlichten.


ALS STERREN

John Owen zegt dat de goddelijke wijsheid hetzelfde deed met *de heerlijkheid van Christus. Hij verspreidde de pracht van Zijn glorie door het hele firmament van de Bijbel. Kleurrijk en veelzijdig als sterren aan de hemel.

Elke gedeelte verspreidt haar eigen licht tot groei van het geloof van de gemeente

🌟 De heerlijkheid van Christus is te vinden in oudtestamentische profetieën
🌟 Christus in de offers
🌟 Zijn heerlijkheid is meer volledig te zien in het Nieuwe Testament


Teksten: Jesaja 7:14, Jesaja 9:5, Micha 5:1, Zacharia 9:9, Psalm 22:16-18, Jesaja 54:3-7, Jesaja 50:6, Zacharia 12:10ONDERZOEK DAGELIJKS!

Bestudeer de Bijbel. Ontvang het Woord met gretigheid, zonder vooroordelen. Onderzoek dagelijks. Ontdek de sterren in Gods Woord, opdat je gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God. Opdat je door te geloven het leven hebt in Zijn Naam. (Joh. 20:31).

En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw harten. (2 Petr. 1:19-20)
... totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw harten. 


TOTDAT...

Totdat je Hem zult zien zoals Hij is, in de hemel (1 Joh. 3:2) Dan zul je volkomen openbloeien. Hem ontmoeten, die je geroepen heeft uit de duisternis tot Zijn wonderbaar licht.

*Heerlijkheid betekent: glans, glorie, Goddelijkheid, grootheid, hoogheid, magnificence, majesteit, pracht.

10 opmerkingen:

 1. A sure and certain word! We will see Jesus face to face. Thank you for this beautiful post.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I thank you for the sweet sweet way that you share the Word and encourage others to search the Scriptures for themselves that they may know Jesus. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wow! I never thought of it that way. I like that.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you, Ariella. Just stopped back by to read again. It blessed me!

   Verwijderen
 4. Wat mooi hoe je schrijft over de sterren en God's Woord erbij betrekt.
  Wat een Majesteit!
  Wat een KRACHT

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor deze heerlijke bemoediging en blij vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het trof me wat je schreef: "Wanneer àl de lichten van onze hemel verenigd zouden zijn (in één hemellichaam), zou dat ons verblinden. God verdeelde in Zijn wijsheid." Wat is God toch genadig voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen