7 feb. 2018

De zon die naar de aarde kwam

Uit mijn dagboek

Brrr, wat was het koud vanmorgen! Ik haalde de poort van het slot en zwaaide mijn dochter uit. Ze ging skiën in Winterberg! Het was 05:00 en ik  besloot terug in bed te gaan. Na anderhalf uur was het tijd om mijn zoon uit te zwaaien. Ook al skiën! 

LEESTIJD

Alleen in huis nam ik de tijd om wat te lezen las in het boek waaruit ik elke morgen een bladzijde of twee lees. Vandaag las ik:
Precies zoals de vorst de planten in de tuin doet verkwijnen, zo kwijnt ook de genade in ons hart als de 'Zon der gerechtigheid' zich terugtrekt en verdwijnt ... Hoe verlevendigt de Heilige Geest onze ziel en geeft Hij weer kracht? Door ons op te wekken om de heerlijkheid van Christus te aanschouwen!


ZONSOPGANG

Deze tekst herinnert me aan wat ik dinsdag op mijn Insta schreef:

Vroeg in de ochtend heb ik genoten van deze prachtige zonsopgang. Thuis las ik: "Jezus is het licht van de wereld. Hij is de zonsopgang! (Lukas 1:78) Deze zon kwam naar de aarde. Het is niet verrezen aan een verre horizon, maar het is naar beneden gekomen en heeft ons bezocht en wandelde onder ons. Steek je hand uit de duisternis en pak die van Hem, en 'je duisternis zal zijn als het licht'. Hij zal zijn eigen belofte vervullen als Hij zei: 'Ik ben het licht van de wereld. Hij die Mij volgt, zal niet in duisternis wandelen, maar zal het Licht van het levens hebben.

Steek je hand uit de duisternis en pak die van Hem. Hij reikt uit naar jou!

3 opmerkingen:

  1. Amen! I am so thankful that Jesus is the Light of Life. In Him is NO DARKNESS.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you, Ariella! This reminds me of the post I did yesterday on Colossians 2:9-10 with verse 9 being the verse in particular that would fit beautifully with this lovely post you have done this morning. It is about the Godhead dwelling in Jesus bodily...Christ the Incarnate! Isn't it precious how the Holy Spirit works across the world?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Such a personal thing-- He reaches to us.

    BeantwoordenVerwijderen