30 nov. 2017

Zingen in het nachtseizoen

Onderstaande ansichtkaart kreeg ik op mijn verjaardag en ik was heel blij mee. Natuurlijk omdat ik van vogels houd šŸ˜ maar nog meer omdat de Bijbeltekst me zo raakte:

In de nacht zal Zijn lied bij mij zijn, een gebed tot de God van mijn leven. Psalm 42:9

HET BESTE MEDICIJN

Ik wilde er meer over weten en pakte een boek uit de kast. De auteur van Leven uit de Psalmen zegt dat iedereen zijn eigen nachtseizoen kent. Maar wat te doen als in je zo'n nachtseizoen leeft? Ik las in bovenstaand boek:
Het beste dat je kunt doen wanneer je ontmoedigd raakt, is onmiddellijk de Heere gaan loven. Want lofzegging is het beste medicijn voor een gebroken hart.


HOE DAN?

God loven. Maar hoe doe je dat in moeilijke omstandigheden? Ik kwam er niet zo goed uit. Daarom las ik de verklaring van John Gill bij deze psalm. Samenvattend zegt hij: God zal je leren zingen. Hij geeft je Zelf een lied in de nacht. Hij legt Zijn woorden op jouw lippen. Welke lied dan? Zijn lied.

's-Nachts zal Zijn lied bij mij zijn.

HIJ TROOST MIJ

Gods volmaaktheid, de werken van Zijn handen, Zijn redding, Zijn glorie toegespitst op jouw leven. Dat zijn de onderwerpen waarover God je leert zingen in jouw nacht. Albert Barnes voegt er zijn persoonlijke getuigenis aan toe: 

Ik zal mijn God prijzen, zelfs in de donkere nacht van ongeluk en verdriet. Hij opent mijn ogen voor Wie Hij is. Hij zal me zĆ³ troosten, dat mijn hart vol raakt van dankbaarheid en ik als vanzelf over Hem ga zingen (vergelijk Job 35:10 en Handelingen 16:25).

GODS AANGEZICHT ZIEN

Ik herken wat hierboven staat. Maar ik zeg erbij dat mijn lofzang vaak in stilheid is. Als ik alleen ben, tijdens het gebed. Of tijdens het lezen in mijn Bijbel. Mijn God leert me zingen in het donker. Hij laat de werken van Zijn handen nooit los. Ook niet in het nachtseizoen.
Citaat Warren Wiersbe: Hoe je je ook voelt of hoe je omstandigheden ook zijn, kijk omhoog naar het aangezicht van God en ontdek dat Hij in liefde op je neerziet.

4 opmerkingen:

  1. Thank you for the beautiful and encouraging post. God bless you.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beautiful! Thank you Ariella, and may your beautiful song of praise to the LORD be sweet sweet music to His ears!! And each of our songs, may they reach Him and together be a precious harmony to He who desires to dwell with us as we long to dwell with Him and love Him with all our heart and soul and strength!! Love and blessings!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi!! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je toe dat je nog lang mag zingen ... in stilheid

    BeantwoordenVerwijderen