23 aug. 2017

Ik vul haar naam in

Uit mijn dagboek:

Vorige week kocht ik het boekje "De woestijn zal bloeien".  Ik heb nu al haar Nederlandstalige boeken. Susannah Spurgeon begon pas met schrijven toen haar man overleden was. Als ze het op donkere dagen moeilijk had, ging ze de Bijbel lezen om troost te vinden. Op die manier kon ze zich steeds verblijden in de Heere.

CITAAT SUSANNAH SPURGEON

Ik las een heel mooi citaat:

Aangezien dit een persoonlijk schrijven is, voel ik me vrij u te zeggen dat ik in mijn diepe en toenemende eenzaamheid nog steeds de liefelijkste troost vind in het prijzen van God voor Zijn wil betreffende mijn geliefde en mezelf. Ik ben zelfs in staat om Hem ervoor te danken dat Hij Zijn lieve knecht heeft weggenomen uit dit zorgvolle land vaan zonde en duisternis tot de gelukzaligheid heerlijkheid van Zijn eeuwige aanwezigheid. Als ik mijn hart richt op de gezegende wetenschap dat wat de Heere doet het beste is, gewoon omdat Hij het doet, dan voel ik hoe vast mijn anker ligt in de diepte van Zijn liefde. (Uit: De woestijn zal bloeien, Susannah Spurgeon)


IK VUL IN...

Dit stukje bemoedigde mij buitengewoon. Ik gebruikte het voor mezelf. Vulde er de naam van mijn moeder in. Hem danken dat Hij haar heeft weggenomen uit dit zorgvolle land, tot de gelukzalige heerlijkheid van Zijn eeuwige aanwezigheid. Thuisgehaald door Hem!

Long as I live, I'll bless Your Name
My king, my God of love;
My work and joy shall be te same
In the bright world above.

5 opmerkingen:

 1. This is encouraging, but my heart aches reading her story.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a wonderful confession of faith in God's sovereignty. His plans and ways are higher than mind. God bless you today.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bemoediging! Ik lees nu in een boekje van Spurgeon en begon aan een blogje over een mooi hoofdstukje.
  Sterkte als het gemis er is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi zeg! Ik wist niet dat zij ook heeft geschreven, dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen