8 jul. 2017

Satans vuistslagen (2)

Vermoeiend! En ik word er ongelofelijk verdrietig van. Ik schreef HIER over aanvechtingen, die ik satans vuistslagen noemde. Het echt waar is wat Petrus schrijft en het is belangrijk om zijn advies op te volgen!

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. 1 Petrus 5:8
Je kunt dat ook lezen in Job 1:7. Ik vraag me af:

Komen mijn twijfelgedachten uit mijn brein of fluistert de duivel ze me in?

VERHELDEREND:

  • De gedachten die de duivel inwerpt, worden met geweld opgedrongen, zodat je ze niet vermijden kunt. Al zou je ze 100 keer per dag afwijzen ze blijven je bespringen. Groot verschil dus met zondige gedachten van eigen fabricaat (!!!). Die ontwikkelen langzamer en meer stapsgewijs (van klein naar groot). 
  • Wanneer ik met heel mijn hart van de inwerpingen verlost wilt worden, kan ik er zeker van zijn, dat ik niet zelf de oorzaak van ben (wat een geruststelling). Ik mag het op rekening van de duivel schrijven.
  • Neiging tot zonde  (antwoord op een vraag)

ALS BLIKSEM

Op de één of andere manier stelt me dit gerust. De nare gedachten die ik heb, ontstaan als een bliksemschicht zo snel tijdens mijn stille tijd met God of onder het luisteren van een preek. En ja (!!!) ik verlang er wanhopig dat ik er van verlost word!

Volgende keer: is er tegengif?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten