21 apr. 2017

Als ik niet slapen kan

Uit mijn dagboek:

Haar ogen staan vol tranen.

"Mijn zoon is al zo lang jaar ziek, maar ik blijf voor hem bidden. Dag en nacht bid ik tot God of Hij hem genezen wil. Ik weet dat Hij het kan!"

EEN SENIOR

Ik luister naar de oude mevrouw die naast me zit. Ze is één van onze senioren en zij kan door haar lichamelijke beperking niet meer naar de kerk. Soms gaat mijn man naar haar toe, soms ga ik zelf. We brengen een cd met de kerkdienst erop, omdat ze (nog) geen kerktelefoon heeft.

En ik léér zoveel van haar!


ALS IK NIET SLAPEN KAN

"Ja!" zegt ze. "Als ik niet slapen kan en de nacht nog uren duurt smeek ik God of Hij mijn zoon genezen wil. Ik bid ook voor de buurvrouw, op gang, want ik maak me zorgen over haar. Zij kijkt veel televisie maar ze heeft geen tijd om naar de kerkradio te luisteren." Ze legt haar handen op de leuningen van de stoel en kijkt me aan. "Dat mijn zoon genezing krijgt zou een groot wonder zijn. Maar ik leer ook bidden zoals Jezus deed in Gethsemané:

Niet mijn wil maar Uw wil geschiedde!

VOORBEELD

Als ik later naar huis fiets denk ik erover na. Deze oudere zuster vond een schat in het lijden: Jezus Zelf en een levendige relatie met Hem. In haar hoge ouderdom is deze vrouw groot voorbeeld voor mij! Ik leer om voorbede te doen, als ik niet kan slapen. Sterk aanhouden in het gebed en daarin waakzaam zijn.

Lees HIER over laatste stukje van Kolossenzen 4:2

Romeinen 12:12

11 opmerkingen:

 1. Ik zal aan dit stukje denken wanneer ik weer eens wakker lig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk vaak aan die vrouw. Dank je wel Mirjam voor je reactie.

   Verwijderen
 2. The elderly are such a blessing to the youth. I pray that more and more young people see this. What a wonderful blessing for you to have such a loving relationship with this dear sister in Christ.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat ze het in de Handen van de Heer legt: niet mijn wil, maar de Uwe geschiedde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is denk ik een leerproces. Ik vind het ook mooi.

   Verwijderen
 4. Gelukkig gebeurd het me niet vaak, wakker liggen. Maar als het gebeurd, merk ik bijna altijd dat God me roept om te bidden. Daarna val ik in slaap. Mooi toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes, that's what I do! I pray when I cannot sleep!

  BeantwoordenVerwijderen