9 feb. 2017

Het lievelingsboek van Jezus

Het Oude Testament ouderwets?

Lievelingsboek
Jammer, jammer! Want het Oude Testament is het lievelingsboek van Jezus! Het is het boek waaruit Hij las, het boek dat Hij aanhaalde. Gedeeltes uit de Schriften waren Zijn troost in Zijn lijden aan het kruis.


Lees het Oude Testament
Wat preekte Petrus op de Pinksterdag? Welk psalm haalde hij later aan voor de Joodse Raad? Niet uit hun eigen geschriften, die toen nog niet bestonden, maar uit het Oude Testament. Het boek van de Handelingen is een voortdurende ontvouwing van Mozes en de Profeten.

Als je Jezus liefhebt, houd dan óók van het Oude Testament!
N.a.v. Christus en de Schriften

2 opmerkingen:

 1. Hallo Ariëlla, bijzonder hoor, zoals je dat schrijft.
  Ik persoonlijk houd van beide, zowel het Oude als ook het Nieuwe Testament.
  In het N.T. geniet ik van de vervulling van de belofte die in het O.T. beschreven staat.

  Ik moest wel even glimlachen... al die geweldige mensen uit het Nieuwe T. zijn zelf de hoofdrolspelers... waar de Heere Jezus de allerbelangrijkste Persoon van is.

  Ze horen bij elkaar... het Oude en het Nieuwe Testament. In de één lezen we de beloften... in de andere de vervulling van die kostbare beloften.
  We mogen van beide leren.
  Ik besef dat wij onder het Nieuwe staan... onder de gekruisigde en opgestane Heer en Verlosser, Jezus Christus.

  Vaders zegen en hartelijke groeten van mij, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide boeken, het Oude en het Nieuwe testament zijn kostbaar. Mooi hoe je de liefde van Christus voor het Oude testament beschrijft. De Here Jezus las inderdaad veel uit het Oude Testament. Dat komt omdat het Oude testament profetieën beschreef voor het volk Israël. De Here Jezus kwam in de eerste plaats voor de Zijnen; Johannes 1: 11, het volk Israël. Vandaar ook Zijn Liefde voor het oude testament. Het Oude testament is zeker niet ouderwets, het staat vol met hoopvolle, maar ook met moeilijke toekomstige gebeurtenissen.

  Ik behoor niet tot het volk Israël, maar lees wel graag over hun toekomstige hoop. Maar ik lees ook graag over de hoop van het Lichaam van Christus waartoe ik en de hedendaagse gelovigen behoren.

  BeantwoordenVerwijderen