3 feb. 2017

De redding is uit de Joden

Na het eten lezen wij als gezin een stukje uit de Bijbel. Wij hebben ervoor gekozen om te lezen uit het Oude Testament. Omdat het Oude Testament zo belangrijk is om het Evangelie te begrijpen!

JOODSE MESSIAS

Jezus, de Joodse Messias, is nooit los te koppelen van het Oude Testament. Want Hij is de vervulling van Mozes en de profeten. Hij hoort volledig bij de Goddelijke geschiedenis van Israël.


LICHT VOOR DE HEIDENEN

Jezus is het Licht van de wereld. (Joh.8:12, Psalm 36:9) Hij is de wens van de heidenen. (Haggai 2:8) Maar dit is Hij, omdat Hij de Zoon van David is. De zoon van Abraham.

De zaligheid (redding) is uit de Joden. Johannes 4:22

  • Er is één volk, anders is dan alle ander volken op aarde: de Joden. Zij zijn uitgekozen door God om Zichzelf aan hen (en door hen aan de niet Joodse wereld) te openbaren.
  • Er is één Mens onderscheiden van alle andere mensen: de Heere uit de hemel, Jezus de Zoon van God. De Messias van Israël.
  • Er is één Boek dat onderscheiden is van alle andere boeken: het getuigenis van Gods verbondsrelatie met Israël dat zijn hoogtepunt bereikt in de openbaring van de Verlosser ( Micha 5: 1)

Tweeminutenpreek

Hoe lees jij het Oude Testament?

3 opmerkingen:

  1. Jezus zelf las in de synagoge voor de Joden uit de profeten om duidelijk te maken dat Hij de vervulling was wat zij eeuwen geleden al over Hem profeteerden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stukje. Ik lees het Oude Testament als het geschiedenis en als het toekomstige boek voor Gods volk Israël. Ik lees er ook de profetieën in over de Here Jezus die in de eerste plaats voor de zijnen kwam; Johannes 1: 11 en door hen voor de heidenen. Maar ik lees er ook wel persoonlijke bemoedigingen in.

    BeantwoordenVerwijderen