maandag 27 juni 2016

Lieve Heer, ik wil zo graag rein zijn

God, hoe houd ik mezelf rein in deze wereld? Ik voel mezelf zo smerig. Als ik de suggestieve blikken van sommige mannen zie. Als ik schuine moppen hoor. En de neiging heb om mee te doen ...

Ik ben van U, Heere.
Ik wil rein zijn omdat U het waard ben!
Help mij.

God heeft ons niet geroepen tot onreinheid. Maar tot een leven in heiligmaking. 1 Thessalonicensen 4:7-8

Leven in gebroken wereld
Vorige week las ik iets moois over het leven van een christen in deze gebroken, stoffige wereld. Ik gebruik de KJV omdat die in dit geval dichter bij de Hebreeuwse tekst komt. (Psalm 68:13)

Though ye have lien among te pots, yet shall ye be as the wings of a dove covered with silver, and her feathers with yellow gold.

Uitleg   
Duiven doen op het heetste van de dag een dutje (in het midden oosten) tussen de gebroken aardewerken potten op het platte dak. Maar vlak voor zonsondergang schieten ze opeens vanachter de stoffige en vuile potten omhoog de lucht in. Ze beginnen in wijde cirkels rond te vliegen en vangen met hun uitgespreide vleugels de gloed van de ondergaande zon op. Hun vleugels lijken wel van goud. En door het tegenlicht van de zon gloeien hun veren telkens op als glanzend zilver.


Vieze potten
De potten van deze wereld zijn vies en stoffig. Hebzucht, egoïsme, bedrog en leugen kom je overal tegen! Maar na een lange vermoeiende dag mag ik ver boven alles uitvliegen, net als zo'n duif. Ik nader tot God en koester me in Zijn licht. Royaal overdekt Hij me met goud van Zijn genade en met het zilver van Zijn vergevende liefde.

En daarom zeg ik het elke dag opnieuw: Lieve Heere, ik wil zo graag rein zijn en op U lijken. Ook al leef ik iedere dag te midden van vuile potten en troosteloze scherven.

Uitleg Psalm 68: J.O Peck 

8 opmerkingen:

 1. A good Word for today, Ariella. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig beeld van die duif in de avondzon. En ja, zo is het. God kijkt naar ons en ziet Christus, goud. Mooi stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi stukje, prachtige vergelijking!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi om te lezen, tussen de potten is het vies en stoffig, maar als de duif wegvliegt schud hij het stof van zich af, mooie gelijkenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi en bemoedigend om te lezen dat je verlangt naar een heilig leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi zeg!! Dankjewel, ik wist dat niet, het is een prachtig beeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Such yearning of the soul! I have it, too!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Such yearning of the soul! I have it, too!

  BeantwoordenVerwijderen