25 jan. 2016

Vossenjacht!

Vang voor ons de vossen, de kleine vossen die de wijngaarden te gronde richten, nu onze wijngaarden bloeien. (Hooglied 2:15)

KLEINE VOSSEN

Kleine vossen (in Israël woestijnvosjes) kunnen een wijngaard flink ruïneren. Ze bijten in de jonge scheuten en beschadigen het schors. Ze eten de druiven en graven gangen en holen. Ook maken ze de omheining kapot zodat er nog veel meer ongedierte binnen kan sluipen. Het zijn maar kleine vosjes, die woestijnvossen.


KLEINE IRRITATIES WORDEN...

Relatief kleine dingen onze relatie met God en mensen langzaam maar zeker kapot maken. De kleur gaat er af en de vreugde ebt weg. Kleine irritaties worden grote ergernissen. Zijn er dingen die je relatie met God en anderen ondermijnen? 

Probeer de vosjes te identificeren, bijvoorbeeld:

 • Egoïsme
 • Elke avond te laat naar bed gaan en daardoor sacherijnig zijn op iedereen
 • Telefoon in plaats van stille tijd met God
 • Totaal opgaan in werk, hobby of kerk
 • Gevaarlijk vriendschap (je bent al getrouwd; hij of zij is al getrouwd)
 • Halve leugens vertellen
 • Wraakgevoelens koesteren

Vang de vossen! zegt God. Denk ze niet weg uit je leven maar grijp ze!

VANGEN OF BELIJDEN (of andersom)

Vang die kleine vossen vangen in Jezus naam. Breek in Zijn kracht met je slechte gewoontes. Belijdt ze aan Hem en Hij zal die prachtige wijngaard van je hart opnieuw laten bloeien. De kleur komt weer terug.

2 opmerkingen:

 1. Mooi en een heel praktisch stukje. Het is de moeite waard om de vosjes te vangen. De kracht ligt in het onder ogen durven en willen zien en belijden, is mijn ervaring. En als je dan op een gegeven moment terug kijkt is het heerlijk om te zien dat er verandering is gekomen. Dat geeft reden om God te danken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. A good word. I also liked your Bible reading image at the other site but couldn't leave a comment there. Have a blessed rest of your week!

  BeantwoordenVerwijderen