7 nov. 2015

De hemel kijkt mee

Een oude dominee werkte tot in de nacht door aan de preek die hij die zondag voor zijn kleine gemeente zou houden. "Waarom besteedt je zoveel tijd aan een boodschap die maar aan zo weinig mensen verkondigd zal worden?" vroeg zijn vrouw. Daarop antwoordde de dominee: "Je vergeet liefste, hoe groot mijn publiek zal zijn! Niets op de aarde onbeduidend, als je beseft dat de hemel meekijkt!

We zullen een betere wedstrijd spelen wanneer we ons ervan bewust zijn dat we "omringd zijn", wanneer we bedenken wie er op de eretribune zitten!DE HEMEL KIJKT MEE

Misschien zijn jouw dalen gevuld met tegenstanders en tranen. Maar we mogen onze ogen opheffen naar de heuvels en daar God en de engelen zien. Hemelse toeschouwers die ons aanmoedigen in overeenstemming met Gods onpeilbare wijsheid. En die voorbereidingen treffen voor onze thuiskomst.

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo'n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt. (Hebreeën 12:1)

ZIE OP JEZUS

Zie vooral op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht. Hij is Thuis gekomen. Hij zit nu aan de rechterhand van de troon van God. Zie steeds op Hem, die heeft volhard onder zo’n tegenspraak van zondaren tegen Hem. Zodat je niet uitgeput raakt en het opgeeft.

N.a.v. dagboekstukje van Billy Graham.

8 opmerkingen:

 1. I like the contrast in this photo, the modern young man and the stained-glass windows of ages gone by.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We denken vaak dat we er 'alleen' voor staan, maar dat is niet zo.
  Bedankt voor je opbeurende stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze ogen gericht houden op Hem... Soms moeilijk maar absoluut de kostbaarste manier van leven:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks you all / dank jullie wel voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen