24 sep. 2015

Wees geen zaadjespikker

Af en toe de Bijbel bestuderen? Af en toe enthousiast over God? Als je echt wilt groeien in je relatie met God moet je met biddend de Bijbel lezen en het vooral ook blijven doen.

ZAADJESPIKKER

Paulus werd in Athene ooit voor een klapper uitgemaakt. In het Grieks staat er spermologos. Sommigen vertalen dit met praatjesmaker. Maar eigenlijk is het de beschrijving van een vogel die al fladderend zaadjes aan het pikken is op een veld.


Paulus een klapper? Iemand die hier en daar (andermans) zaadjes van kennis verzamelde en liet vallen? Ik denk het niet. En ikzelf? Ben ik tevreden met een tekstje hier en een tekstje daar? Met een simpel stukje uit een dagboek zonder de Bijbel erbij te pakken? Is dat dan mijn leven met God? 

God openbaart de diepe dingen niet aan een oppervlakkige christen die alleen langskomt voor een praatje.  - George Duncan

God zal je zeker belonen voor je oprechte zoeken in de Bijbel. Als je trouw bent en Zijn wil doet, ben je niet te vergelijken bij die onrustige zaadjespikker. Dan mag je jezelf (geestelijk) steeds meer vergelijken met een boom, geplant bij een waterbeek. Die zijn vrucht geeft op zijn tijd. (Psalm 1:3)

15 opmerkingen:

 1. Wat een mooie uitleg, ik had dat nog niet eerder geweten.
  gr. Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks Ariella for sharing your experience with seeking God. Yes living the word takes effort and action. Have a beautiful day my friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en heel waar beschreven! Deze ga ik delen thuis.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, mooi stukje uitleg zeg! Dankjewel voor de inspiratie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel bewustmakend! Bedankt voor het delen van dit leerzaam stukje:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel allemaal. Het was voor mij een openbaring en ook leerzaam om te ontdekken. Ben nu veel bewuster met Gods Woord bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stukje. De Bijbel beloofd dat als je zoekt, je zult vinden. Dat kost energie, maar is de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen