18 sep. 2015

Kruidnootjes zijn daar peanuts bij

Er zijn weer kruidnootjes! Nadat ik gistermiddag iedereen een bakje vol gegeven had liet ik de zak op het aanrecht staan. En je zult me niet geloven (of wel natuurlijk) maar tegen de avond was de zak bijna leeg. En vanmorgen betrapte ik mijn dochter dat ze zonder te vragen een handje vol eruit weg nam. Gauw achter "slot en grendel", dacht ik, want o wat is die verleiding groot!

Zuiver leven?
Je zult me niet geloven (of wel natuurlijk) maar zo is het ook in mijn geestelijk leven. Wil ik zuiver voor God leven? Dicht bij Hem zijn? Met Hem wandelen van dag tot dag?  Dan moet ik nadenken over de verleidingen, die me daarbij in de weg staan. Mijn kruidnootjes zijn daar eigenlijk maar peanuts bij.


Laten we daarom alles uit ons leven wegdoen wat onze omgang met God in de weg staat, en alles waarin we God ongehoorzaam zijn. Het is alsof we een hardloopwedstrijd lopen die voor ons is uitgezet. We moeten geduldig tot aan het einde doen wat God van ons vraagt. (naar Hebreeën 12:1) 
Hoe verleidingen te weerstaan? Lees meer via deze link
Meer weten op het "zien" op Jezus, volg deze link
Luister naar een Preek  over de christelijke marathon.

2 opmerkingen:

  1. Wat is dat een mooi voorbeeld, alle last en zonde afleggen!
    Liefs, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi geschreven, vaak kom je er ook achteraf pas achter dat je weer bezweken bent.. :( de strijd zal altijd blijven ben ik bang..

    BeantwoordenVerwijderen