21 sep. 2015

Geef mij een puur hart!

Ik bleef kijken. De rest van de film was zo mooi dat ik dacht - o, dit is zo voorbij; het is niet erg - en ik zag hoe ze seks hadden. Pas toen het bijna voorbij was, keek ik de andere kant op. Ik voelde van binnen dat het niet goed was.

IK BEN TOCH CHRISTEN?

Ben ik echt blijven kijken? Waarom deed ik dat? Ik ben toch christen! Ik ga niet vreemd. Ik ben trouw aan mijn eigen man. En toch zette ik de film niet uit. Ik keek hoe anderen seks hadden. Vind ik dat normaal dan? Nee! Waarom...


WORSTELEN

In Davids tijd waren er geen films. Ook geen reclame in bushokjes en al helemaal geen seksadvertenties in een huis aan huisblaadje. Toch worstelde hij ook met onreinheid en op een dag dichtte dit bekende gebed:Schep mij een rein hart, o God, en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest. Psalm 51:12 


AL WAREN JE ZONDEN

Tot God vluchten (bidden) is het beste wat je kunt je onreine gedachten hebt of  in zonde bent gevallen. In de Bijbel staat: "Al waren je zonden rood als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als witte wol." Jesaja 1: 18


GEBED

Geef mij een nieuw hart! Maak het gloednieuw. Helemaal puur is zonder vuile gedachten en beelden. Geef me uw Heilige Geest, zodat ik trouw aan U blijf in alle dingen! Ik red het niet alleen. Help mij om Jezus wil.

5 opmerkingen:

 1. Enjoyed this refreshing and uplifting post Ariella. Thanks for your allowing me to witness your walk with Christ. Have a wonderful day my friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zo herkenbaar Ariëlla .Ook Paulus zegt het: Ik wìl wel het goede doen, maar toch doe ik het kwade, wat ik niet wil dat ik doe.
  Lieve groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij ook herkenbaar. Ook met boeken heb ik dat soms. Dat ik moeite heb om te stoppen ook al heb ik ontdekt dat het geen goed boek is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Our salvation is an on-going journey Ariella, and is a spiritual warfare. However, the Lord Jesus is the winner of all battles and if we keep asking Him for help to conquer our spiritual enemy, and hold fast that which is good, we shall beat the enemy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt herkenbaar. Tegenwoordig kun je haast geen film meer kijken zonder dat soort scenes... Zo jammer dat altijd dat naakt erin schijnt te moeten om het tot een zogenaamd aantrekkelijke film te maken...

  BeantwoordenVerwijderen