12 aug. 2015

Hij brengt je veilig thuis!

We reden op de snelweg en het was erg druk. Alle vier de banen werden druk bereden. Gelukkig zat mijn man achter het stuur. Ik ben geen held op de snelweg. Terwijl ik naast hem zat hield ik alles nauwlettend in de gaten en af en toe trapte ik flink op mijn denkbeeldige rem

VERTROUW ME

Mijn man werd er tenslotte een beetje boos om: Vertrouw me nou, zei hij. Stop met dat krampachtige gedoe en laat me je gewoon thuisbrengen!


TOUWTJES UIT HANDEN

Mijn man kan fouten maken. Hij net zo kwetsbaar als ik zelf ben. Maar in het klein is wat hij zei een voorbeeld van wat God van ons wil. God wil graag dat we met hart en ziel de controle aan Hem overgeven. Dat we Hem leren vertrouwen. Ook al is ons leven zo hectisch en onoverzichtelijk als een vierbaansweg tijdens de spits: geef de touwtjes uit handen!

HIJ BLIJFT BIJ JE

Hij is een eeuwige God. Als hij jouw HEER is, is Hij dat voor nu en altijd. Hij is het die je leidt en Hij blijft helemaal bij je, zelfs tot in de dood. Ja, Hij zal je door de vallei van de schaduw van de dood heendragen. Hij brengt je veilig thuis.

8 opmerkingen:

 1. Heart warming thoughts indeed. Greetings!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Rijjijofrijik?" Het is een stickertje voor in de auto. Niet alleen de rem, maar ook het stuur is soms zo moeilijk uit handen te geven. Het is vaak moeilijk de Heiland stuurman te laten zijn. Maar hoe de weg ook gaat, Zijn weg is de beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Ariella, that is so true,
  we have to let the Lord take us home, The main thing when we are in the body of Christ is that we use the mind of Christ and not our own carnal minds. Then we shall be joined as one with Him. Wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jezus is de trouwe Leidsman, die ons altijd veilig leidt.
  Hoe mooi is dat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O zo herkenbaar, alles in de gaten houden, en wat is het lastig om los te laten, vaak geleid door angst...Mooi hoe je dat vertaald naar het hebben van vertrouwen in God! Ja, Hij brengt ons veilig thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie heel herkenbare les in het leren vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen