24 jul. 2015

Jezus buiten de deur van de kerk (7)

Is het mogelijk dat de Heere Jezus buiten de kerk staan? Buiten bij de deur? Als ik Openbaringen drie lees wel. Jezus staat buiten de kerk van Laodicea en hij klopt op de deur. Hij zegt:

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen en maaltijd met hem houden, en hij met Mij. Openbaringen 3:16

LAUW!

Een kerkelijke gemeente kan lauw worden. Jezus Christus is daar helemaal van op de hoogte. Hij zegt: Ik ken uw werken en weet dat u niet koud en niet heet bent. Was u maar koud of heet! Achter deze tekst klopt Gods bewogen hart


LUISTER OPNIEUW!

Hoe kunnen we de deur van onze kerkelijke gemeente weer voor Hem opendoen? Hoe kan er in zo'n lauwe kerk ooit een herleving komen? Het begint met luisteren naar Zijn stem. Opnieuw luisteren naar wat zegt Hij tegen lauwe gemeenteleden?

Je hebt veel afgoden gediend, keer toch terug tot Mij. Keer terug, afkerige kinderen en Ik zal je van je afkeringen genezen!


BUITEN DE DEUR

Er klinken zoveel stemmen in de kerk. De één wil die vertaling, de ander niet. De één komt niet als dominee A. preekt en de andere wil dominee B. niet zien. Maar waar het eigenlijk om draait is: wordt de Christus gepreekt als het Lam van God? Staat Hij in het met middelpunt. Functioneren de beloften van het Evangelie? Of staat Jezus buiten de deur?

Dit is mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; luister naar Hem!

9 opmerkingen:

 1. Really lovely thoughts. Nice weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goeie: opnieuw (leren) luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schrijf je mooie stukjes..ik ga hier vaker lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad! Binnen gebeurt er zo veel en willen we van alles en vergeten we dat Jezus buiten staat en klopt. en dan zijn we teleurgesteld als we Hem niet horen. Laten we inderdaad stil zijn en luisteren en Hem binnen laten... in ons hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kan Christus buiten de kerk als gebouw staan. Maar Hij is het Hoofd van het Lichaam, waar wij als gelovigen bij horen. Dat Lichaam daar kan Christus niet buiten staan. Hij is er mee verbonden. Ik geloof wel dat ik Christus buiten mijn hart kan sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Ariëlla, When I read the words “Behold, I stand at the door and knock” what it means to me is that Jesus is waiting to be acknowledged. This is for those who have not recognized he is in their heart. For those who have not acknowledged him … Let him in and reap the rewards! :-) Another powerful post here … God bless you for sharing and I wish you a fine week ahead!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Ariella,
  We must not be 'lukewarm', we must be 'on fire' in Him.

  BeantwoordenVerwijderen