2 jul. 2015

Dan is er grote zegen onderweg (3)

Het is vandaag zo warm! Je zult maar zwanger zijn. Je zult maar weeën krijgen terwijl het zo benauwd is. Volgens mij heb je het dan dubbel zwaar. In de Bijbel staat een tekst die te maken heeft met zwanger-zijn èn met opwekking. Daar moest ik vandaag aan denken.

Zodra Sion in barensnood was, heeft zij kinderen gebaard. Jesaja 66:8a

GOD RAAKT MENSEN AAN

C.H. Spurgeon schrijft dat in tijden van opwekking het vurige verlangen naar de terugkeer van God zegen steeds sterker wordt! Net als bij weeën, die in heftigheid toenemen. In geestelijk opzicht zie je dat terug in koning Josia's tijd.

Een geestelijke opwekking begint vaak bij de enkeling. God raakt de de individuele gelovige aan door Zijn Woord en Geest.


JOSIA'S HART BRAK

Er werd een verwaarloosd boek gevonden in de tempel. Toen de jonge koning Josia het zag scheurde hij zijn kleren als een teken van rouw. Zijn hart brak toen hij dacht aan de ellende die over zijn volk zou komen omdat ze afgevallen waren van hun God. Zijn intense pijn kan je vergelijken met barensweeën. God gebruikte Josia's om een machtige herleving te geven aan land en volk.

Als God een kerkelijke gemeente wil zegenen, begint het dat vaak op deze manier:
 • Twee of drie personen worden verdrietig door het lage peil van geestelijk leven. 
 • Ze beginnen te bidden (en weten het soms niet van elkaar). 
 • Langzamerhand worden de verschillende gelovigen naar elkaar toegetrokken. 
 • Ze vormen groepjes en zoeken elkaar op om samen te bidden. 

Geestelijke barensnood is geen schijnvertoning. Het is de worsteling van een christen verlangend naar de zegen van Zijn God.

GROTE ZEGEN ONDERWEG

Als je in februari een sneeuwklokje ziet, dan ben je ervan overtuigd dat de lente eraan komt. Als mensen verdrietig worden over het lage geestelijk peil van andere gelovigen èn van zichzelf en ze gaan bidden, dan is er een grote zegen onderweg!

2 opmerkingen:

 1. Heel waardevol, deze overdenking. Het bemoedigt! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Two or three people are saddened by the low level of spiritual life."

  I'm glad you said this, Ariella! I am part of a prayer group with 3, and sometimes 4, people.

  God bless you.

  BeantwoordenVerwijderen