6 mrt. 2015

Vervloeking mislukt

Bileam werd naar de velden van Moab geroepen om het volk Israël te vervloeken. Het aparte is dat hij dit verzoek met de God van Israël wil bespreken. De heidense profeet krijgt toestemming om te gaan op één voorwaarde: hij mag alleen dat zeggen, wat God tot hem spreken zal. Het lukt hem niet om het Joodse volk te vervloeken.

Hij zegent hen juist:

Hoe kan ik vervloeken wie God niet vervloekt, hoe kan ik verwensen wie de HEERE niet verwenst? Want vanaf de top van de rotsen zie ik hem, vanaf de heuvels neem ik hem waar; zie, dat volk woont afgezonderd, onder de heidenvolken rekent het zich niet. Wie heeft het stof van Jakob geteld, en het aantal, het vierde deel van Israël? Moge mijn ziel de dood van de oprechten sterven en mijn einde zijn als dat van hem.


Ben je bang voor voodoo, vervloekingen en waarzeggerij? Terecht. Magie is venijnig en verwoestend omdat het afkomstig is van Satan. Hoewel zijn noodlot al verzegeld is, probeert hij zoveel mogelijk kapot te maken binnen de tijd die hem gegeven is. Is er bescherming tegen? Ja. Geloof in de Heere Jezus Christus en belijdt Hem als jouw Meester. Als je onder Gods zegende handen valt; kan niemand je met succes vervloeken. Roep Jezus' naam aan en schuil achter Zijn bloed.

Het is echt waar wat Jezus zei tijdens Chanoeka in Jeruzalem:

Mijn schapen horen Mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij. En Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken. Mijn Vader, Die hen aan Mij gegeven heeft, is meer dan allen, en niemand kan hen uit de hand van Mijn Vader rukken. (Johannes 10:27-29)

VERVLOEKING HEEFT GEEN MACHT ALS...

Voodoo en vervloekingen hebben geen macht als je in Christus bent (1 Johannes 4:4).
 • hun toverij zal zonder uitwerking zijn (Spreuken 26:2)
 • hun waarzeggerij hen teleurstellen (Numeri 24:10,11)
 • de vervloeking op hun eigen hoofd terugkeren (Numeri 24:9)


Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige, Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw!

3 opmerkingen:

 1. Is dat niet geweldig?
  God draait de vervloeking om in een zegening !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Ariëlla, I appreciate your encouraging blog. You remind us that we are safe with God. Thank you. John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas heb ik ervaring met deze verkeerde kant gehad in het verleden maar ben ik tot geloof gekomen en idd wat een zegeningen ontvangen wij van Hem! Elke dag weer!

  BeantwoordenVerwijderen