15 nov. 2014

Een brief van Petrus (14)

Heb je de andere blogs gemist waarin ik schreef over Petrus' instructies? Ze gingen hierover:
 1. Wees een ijveraar van het goede
 2. Wees vereerd als u voor de Heer moet lijden
 3. Wijd u volledig aan Christus

Wees altijd bereid uitleg te geven over de hoop die in je leeft.

Vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is. Wees dan steeds bereid u te verantwoorden. Doe dat vooral zachtmoedig en met respect.  (1 Petrus 3:15b - 16a) HOOP

In Petrus tijd zouden heidense slavenhouders aan hun gelovige slaven kunnen vragen wat voor hoop ze eigenlijk koesterden (lees Petrus 1:3). Of heidense mannen aan hun gelovige vrouwen. Of collega's aan andere medewerkers.

Petrus zegt: Als iemand je dat vraagt, verstop je dan niet maar geef een eerlijk getuigenis. Schiet niet in de verdediging niet maar vertel eenvoudig iets over de christelijke hoop, die in je is. De hoop die deze vervolgde christenen met zich meedroegen, was een intieme, levende werkelijkheid.

GEGRONDE HOOP

Waar was hun hoop op gegrond? Op de opstandig van Jezus Christus uit de dood. En op wat God op grond daarvan beloofde: "Vergeving, opstanding uit de dood, eeuwig leven in de hemel en op de nieuwe aarde, eeuwige vrede."

Vraag om kracht. Onderschat de werking van de Heilige Geest niet want Hij wil je de woorden geven die je nodig hebt. Respecteer de ander. Gebruik geen verbaal geweld. Wees er klaar voor om uitleg te geven over de hoop die in je is. Doe dat op een zachtmoedige manier.

TIJD EN WIJZE KENNEN

In mijn studieboek staat: "Overigens moet je ook hierbij tijd en wijze kennen. Het steeds bereid zijn hoef je niet te forceren. Wordt er op een spottend naar je christelijk hoop gevraagd, hoef je er niet op in te gaan. Toen de hogepriester Jezus naar Zijn leer vroeg, weigerde Hij hem daarover opheldering te geven ( Joh 18:19,20) "

2 opmerkingen:

 1. amen...prachtig! bedankt ariella voor het delen, ik lees graag jou posts
  ik had eerder een christelijke blog en een photo blog...maar werd me te veel
  dus heb ik alles in één gedaan...fijne en gezegende weekend

  liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. As Jesus said, "In this world you will have trouble. But take heart, I have overcome the world."

  BeantwoordenVerwijderen