17-11-14

DOE HET WERK VAN EEN MIJNBOUWER!

Verlang jij ook zo naar een geestelijke opleving in je kerkelijke gemeente? Is het jouw gebed: Doe ons (her)leven...

WERK VAN EEN MIJNWERKER

Een hoogleraar uit Oslo zegt dat veel gelovigen een verkeerd begrip hebben van het werk van de Heilige Geest in de harten van zondaren. Hij vergelijkt het werk van de Geest met het werk van een mijnwerker. Het tijdperk van de opwekkingen vergelijkt hij worden met het ontsteken van het dynamiet dat de stenen doet springen.

Maar de tijd ervoor ...


VÓÓR DE OPWEKKING: GEBED

Het tijdperk vóór een opwekking komt overeen met de dagen waarin de mijnwerker met grote spanning gaten in de harde rots boort. Zwaar en vaak ondergronds werk: een taak die iemands geduld op de proef stelt.
 • Veel mensen willen graag dynamiet aanbrengen (willen opwekkings-prediker zijn) 
 • Sommigen zijn zo ijverig dat ze de lont al aansteken voordat het gat is geboord en het dynamiet aanwezig is.

BID JE WEL?

Verlang ik naar een herleving in je kerkelijke gemeente maar laat ik het boren in de harde rots aan anderen over? Hoe is het eigenlijk met mijn gebedsleven gesteld?

💥 Opwekkingen komen voor in die plaatsen waar gelovigen het heilig werk van voorbidding verricht hebben. In sommige plaatsen duurt de strijd lang, en de tegenstand kan niet overwonnen worden "tenzij door gebed", zoals Jezus zegt in Markus 9:29. In andere plaatsen worden de gebeden verhoord in de vorm van een stormwind van geestelijk ontwaken.
💥 In andere plaatsen is het als het ruisen van een zachte wind. In het laatste geval is het aantal van hen die ontwaken, nooit zo heel groot. Maar stille opwekkingen blijven dikwijls langer doorgaan, soms zelfs jaren.

BEGIN MET BIDDEN!

Begin opnieuw met bidden. Vraag de Geest der gebeden om een paar mensen aan te wijzen voor wie je zou kunnen bidden. Misschien je voorganger, een diaken of gemeentelid. Iemand die jou pijn gedaan heeft. Of de gelovige die nooit meer aan het Avondmaal komt. En dank God ook met heel je hart voor opwekkingen in wèlke vorm dan ook. Die stille opwekkingen... negeren we die niet veel te veel?

9 opmerkingen:

 1. " Someone who has hurt you."

  There is great power in praying a prayer like that!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You say it so beautifully. Yes, Sandi. Our God is so good. He can overcome our antipathy for people who hurt us. He can give a prayer in our hearts for this people. Praying for these people is fruitful for ourself and the others ...

   Verwijderen
 2. Hi Ariella,
  I believe revivals happen when the church operates in the same way that it operated 2000 years ago, each has to do what the Lord has called them to do, and each gift must operate.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, I found your blog thanks to the kind comment you left on mine. I enjoy the spirituality of your blog. Well done! John

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof dat ook, dat bidden de voorwaarde is, het "boren" in de grond zoals je het noemt. In Ter Apel is dat heel voorzichtig begonnen in interkerkelijk verband. We willen bidden om een opwekking in Ter Apel, maar de tegenstand is groot, ook bij sommige kerken. Heel veel geduld nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi voorbeeld voor mij. Heb in betonrrenovatie gewerkt en het boor en lapwerk was het meest irritante werk en zwaar ook. Iedereen wil wel het leuke werk doen, maar datgene wat niet zo leuk is moet ook gebeuren. Veel mensen roepen en zeggen dan dat hun gave elders ligt, dat zal zo zijn, maar soms is het handig als zaken gewoon gebeuren. Trouwens voor sommige zaken heb je niet echt een gave nodig. Sommige zaken in het leven moeten gewoon gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Heel mooie, illustrerende gedachte!

   Verwijderen